Σκόπια: Οι Έλληνες δεν έκαναν τίποτα για τα επεισόδια

Την άποψη ότι οι ελληνικές αρχές δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν «την εξέγερση των προσφύγων» στην Ειδομένη, εκφράζουν οι Σκοπιανοί σε ανακοινώσεις τους σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ αναφέρει ότι «ζητήθηκε από την Ελλάδα να παρέμβει και να ασφαλίσει τη δική της πλευρά των συνόρων όταν χιλιάδες μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν τον φράχτη και ξέσπασαν οι ταραχές στην περιοχή. Οι δυνάμεις ασφαλείας μαζί με αξιωματικούς από κράτη-μέλη της ΕΕ που έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα αντέδρασαν γρήγορα και κατάφεραν να εμποδίσουν την παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα. Χρησιμοποιήθηκαν μόνο δακρυγόνα και τίποτε άλλο ενώ δεν υπήρξε φυσική επαφή με τους μετανάστες. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 23 αστυνομικοί και καταστράφηκε σε διάφορα σημεία ο φράχτης» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν:

«Έχουν υπάρξει επανειλημμένα αιτήματα για συνεργασία, ανταλλαγή πληροφοριών και προληπτική δράση ώστε να αποτραπούν βίαιες ταραχές μεταξύ των μεταναστών και η παράνομη διέλευσή τους από τα σύνορα. Η επιβολή του νόμου και της τάξης στα σύνορα είναι απαραίτητη για την πρόληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».

Διαβάστε επίσης:

Οι Σκοπιανοί έβαλαν θωρακισμένα οχήματα πίσω από τον φράχτη στην Ειδομένη – ΒΙΝΤΕΟ

Κυρίτσης: Μπορεί να σκοτωθούν άνθρωποι από τις πλαστικές σφαίρες – ΒΙΝΤΕΟ

Τόσκας: Οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές…

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ