Σκληρό lockdown στη Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Σε σκληρό lockdown μπαίνει από το Σάββατο η Γαλλία, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός της χώρας, Ζαν Καστέξ.

Σύμφωνα με τον Καστέξ, «στο σύνολο της επικράτειας, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 18.00, αρχής γενομένης από αυτό το Σάββατο, για τουλάχιστον 15 ημέρες».

«Δεν θα είναι δυνατή η έξοδος για προσωπικούς λόγους. Όλα τα εμπορικά καταστήματα ή οι υπηρεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό θα είναι κλειστά στις 6 μ.μ.», αναφέρει ο Καστέξ, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ήταν υπεύθυνο για την παρακολούθηση της αυστηρής συμμόρφωσης.

Τα σχολεία θα πρέπει επίσης να παραμείνουν ανοιχτά, παρά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση και επικεντρώνεται στον κίνδυνο μετάδοσης του ιού μεταξύ των παιδιών. Ενδιαφέρον έχει πάντως ότι δεν θα επιτρέπονται οι εξωτερικές δραστηριότητες στα σχολεία, όπως τα διαλείμματα στην αυλή, η γυμναστική και οι εξωσχολικές δραστηριότητες.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καστέξ ανακοίνωσε αυστηρότερες προϋποθέσεις εισόδου στην επικράτεια: όλοι οι ταξιδιώτες εκτός ΕΕ που επιθυμούν να εισέλθουν στη Γαλλία θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ. Ακολούθως θα πρέπει να μπουν σε επταήμερη καραντίνα στο τέλος της οποίας θα υποβληθούν εκ νέου σε τεστ.

Με πληροφορίες από το Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ