Σε μπελάδες ο Πρίγκιπας Κάρολος – Ο βοηθός του εμπλέκεται σε σκάνδαλο

Συνεχίζονται τα σκάνδαλα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το παλάτι του Μπάκιγχαμ και αυτή τη φορά στο “μάτι του κυκλώνα” βρίσκεται ο Πρίγκιπας Κάρολος.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ένας πρώην βοηθός του πρίγκιπα της Ουαλίας παραιτήθηκε «προσωρινά» από επικεφαλής ενός ιδρύματος, που έχει δημιουργηθεί από τον Κάρολο, προκειμένου να διεξαχθεί έρευνα για τις σχέσεις του με έναν Σαουδάραβα επιχειρηματία.
Πρόκειται για τον Μάικλ Φόσετ, τον οποίο ο Πρίγκιπας Κάρολος είχε για βοηθό ακόλουθο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των εφημερίδων Sunday Times και Mail on Sunday, o Φόσετ θεωρείται ύποπτος ότι χρησιμοποίησε την επιρροή του για να βοηθήσει τον Σαουδάραβα επιχειρηματία Μαχφούζ Μαρέι Μουμπάρακ μπιν Μαχφούζ, έναν γενναιόδωρο δωρητή φιλανθρωπικών έργων που συνδέονται με τη βρετανική μοναρχία, να αποκτήσει έναν τίτλο.

Σύμφωνα με τη Sunday Times, ο 51χρονος Μαχφούζ έγινε Διοικητής του τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από τον πρίγκιπα Κάρολο σε ιδιωτική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο 2016 στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Πρόκειται για γεγονός που δεν δημοσιεύθηκε στον επίσημο κατάλογο των βασιλικών υποχρεώσεων.

Μια τέτοια διάκριση επέτρεπε να στηριχθεί το αίτημα του Σαουδάραβα να αποκτήσει τη βρετανική υπηκοότητα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Sunday Times αναφέρει πως ο Μαχφούζ, ο οποίος αρνείται πως διέπραξε οποιοδήποτε σφάλμα, διέθεσε μεγάλα χρηματικά ποσά για προγράμματα αποκατάστασης που ενδιέφεραν ιδιαίτερα τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο.

Πρίγκιπας Κάρολος
©Stephen Daniels/Alpha 012818 December 1992 Prince Charles with his Butler Michael Fawcett on the Christmas Shoot at Sandringham in Norfolk

Η παραίτηση μετά το σκάνδαλο

Ο Μάικλ Φόσετ παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του The Prince’s Foundation, την οποία κατείχε από το 2018, ανακοίνωσε το ίδρυμα αυτό που έχει δημιουργηθεί από το μεγαλύτερο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Το Σάββατο, «ο Μάικλ Φόσετ προσφέρθηκε να αποσυρθεί προσωρινά από τα ενεργά καθήκοντά του ως γενικού διευθυντή του The Prince’s Foundation για όσο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η διοικητική έρευνα», ανακοίνωσε ο Ντάγκλας Κόνελ, πρόεδρος του ιδρύματος .

«Το The Prince’s Foundation δέχθηκε αυτή την προσφορά. Ο Μάικλ υποστηρίζει πλήρως τη διεξαγόμενη έρευνα και επιβεβαίωσε πως θα συνεργαστεί στην έρευνα», σημείωσε.

Επίσης, εκπρόσωπος του The Prince’s Foundation δήλωσε πως οι κατηγορίες εναντίον του Φόσετ αντιμετωπίζονται «με μεγάλη σοβαρότητα».

Πρίγκιπας Κάρολος

Πρίγκιπας Κάρολος: Ποιο είναι το “δεξί χέρι” του

Ο Φόσετ είχε αρχίσει να εργάζεται για τη βασιλική οικογένεια το 1981 ως υπηρέτης της βασίλισσας και ανέβηκε στην ιεραρχία μέχρι που έγινε βοηθός ακόλουθος του πρίγκιπα Καρόλου και τον βοηθούσε να ντύνεται κάθε πρωί.
Το 2003 είχε αθωωθεί από κατηγορίες για κακή οικονομική συμπεριφορά που αφορούσαν την πώληση δώρων που είχαν γίνει στη βασιλική οικογένεια.

Η πρώτη εμφάνισή του Φόσετ μετά την παραίτησή του

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ