Σκάνδαλο και στον θάνατο: Το μυστήριο πίσω από τις φωτογραφίες της Μέριλιν Μονρόε στο νεκροτομείο – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Ήταν 4 Αυγούστου του 1962 που η θρυλική Μέριλιν Μονρόε θα έχανε τη ζωή της. Η σορός της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο όπου παρέμεινε στα αζήτητα για περισσότερες από 24 ώρες, Ο φωτογράφος του περιοδικού Life, Λι Γουάινερ, κατάφερε να βγάλει δεκάδες φωτογραφίες από τη γυμνή σορό της θρυλικής σταρ του Χόλιγουντ μέσα στο νεκροτομείο, όπως αναφέρεται σε ντοκιμαντέρ που αναμένεται να προβληθεί από το Fox News Channel σήμερα Κυριακή.

Ο Γουάινερ, όπως αποκαλύπτει ο γιος του Ντέβικ, δωροδόκησε το προσωπικό του νεκροτομείου με ένα μπουκάλι ουίσκι για να αποκτήσει πρόσβαση στην απαγορευμένη περιοχή, και όπως εξηγεί ο άνδρας, δεν ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποιούσε το ουίσκι ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιοχές όπου απαγορευόταν η είσοδος.

Ο Λι Γουάινερ κατέγραψε το πτώμα της Μέριλιν να κείτεται στο νεκροτομείο αλλά και τη στιγμή που τη βάζουν στο ψυγείο με το ταμπελάκι με το όνομά της περασμένο στο πόδι της. Σύμφωνα με τον Ντέβικ Γουάινερ αυτή ήταν από τις πιο “ήσυχες” φωτογραφίες που τράβηξε ο πατέρας του και περιλαμβανόταν στα τρία φιλμ που είχε στην κατοχή του ενώ μόλις ένα από αυτά το έστειλε στο περιοδικό LIFE.

“Τα δύο φιλμ τα κράτησε στο στούντιό του και αφού τα εξέτασε, τότε πολύ γρήγορα τα έβαλε σε ασφαλές σημείο” λέει ο Ντέβικ στη σειρά ντοκιμαντέρ σχετικά με τη Μέριλιν, τονίζοντας ότι ο πατέρας του θεωρούσε ότι οι υπόλοιπες φωτογραφίες δεν ήταν για δημόσια κατανάλωση. Ο Λι πέθανε το 1993 χωρίς να αποκαλύψει το σημείο όπου είχε φυλάξει τις επίμαχες φωτογραφίες.

Μία και μόνη φωτογραφία της Μέριλιν που τραβήχτηκε από το νεκροτομείο αμέσως μετά τον θάνατό της και την απεικονίζει νεκρή σκεπασμένη με ένα λευκό σεντόνι δεν ήταν ενσταντανέ του Λι, σόκαρε τους θαυμαστές της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ