Σκάνδαλο διαφθοράς στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

Σκάνδαλο διαφθοράς στο Βρετανικό Κοινοβούλιο

Έξοδα ρεκόρ κάνουν οι Βρετανοί βουλευτές αποδεικνύοντας ότι η διαφθορά δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Μετά την κατακραυγή για τις εξωφρενικές  δαπάνες των Βρετανών βουλευτών, ένα νέο σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας. Πολλοί από τους βουλευτές έχουν «βολέψει» τους συγγενείς τους, τις γυναίκες και τα παιδιά τους επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους Βρετανούς φορολογούμενους.

Συνολικά 170 βουλευτές απασχολούν μέλη των οικογενειών τους, αποκομίζοντας ένα επιπλέον όφελος που φθάνει τα £ 4.000.000.

Το πόρισμα της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που έχει αναλάβει να ρίξει φως στις δαπάνες των μελών της Βουλής των Κοινοτήτων αποκάλυψε ότι ένας στους 4 βουλευτές εμπλέκονται στο νέο οικονομικό σκάνδαλο. Σύμφωνα με την Telegraph,  ξεχωρίζουν τα ονόματα του υπουργού  Μεταφορών, ο οποίος προσέφερε δουλειά στην σύζυγό του Λιν με μισθό 56 χιλιάδων ευρώ, ο  υπουργός Δικαιοσύνης που διόρισε μάνατζέρ του τη σύζυγό του, Σούζαν με μισθό 50 χιλιάδων ευρώ ετησίως αλλά και ο Μάικλ Φάλομ, υπουργός Άμυνας, που προσέλαβε την σύζυγό του, Γουέντι με  μισθό 25 χιλιάδων ευρώ.

Το 2009, μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει για τις αλόγιστες βουλευτικές δαπάνες, η Βρετανία είχε βυθιστεί σε μία από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις.

Οι αποκαλύψεις ανέφεραν έξοδα για  ερωτικές ταινίες, πολυελαίους, πολυτελή δείπνα, καθαρισμούς πισίνας κλπ.

Τα φετινά έξοδα διαμονής των βουλευτών ανέρχονται σε £ 103 εκατομμύρια.

Πηγή: The Telegraph

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ