«Κίνδυνος αποσταθεροποίησης της περιοχής αν εμπλακούν οι Τούρκοι στη Λιβύη»

Τις πρόσφατες ενέργειες της Τουρκίας και συγκεκριμένα την παράνομη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και του επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης συζήτησε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στη διάρκεια μακράς τηλεφωνικής επικοινωνίας χθες το απόγευμα.

Σε γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος της Αιγύπτου, αφού καταδίκασε την εν λόγω συμφωνία λέγοντας ότι δεν παράγει οποιαδήποτε έννομα αποτελέσματα, συμφώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως θα πρέπει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που να παρεμποδίζουν την καθ’ οιονδήποτε τρόπο υλοποίηση των προνοιών μιας παράνομης συμφωνίας.

Την ίδια ώρα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θεωρεί πως τυχόν στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη Λιβύη δημιουργεί άμεσο κίνδυνο αποσταθεροποίησης της περιοχής, αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συμφωνήθηκε περαιτέρω όπως οι υπουργοί Εξωτερικών Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου συντονίσουν τις δράσεις που πρέπει να δρομολογηθούν, προκειμένου να αποτραπούν οι τουρκικοί σχεδιασμοί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ