Σίνζο Άμπε: Πυροβόλησαν τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια ομιλίας του – ΒΙΝΤΕΟ

Σοκ στην Ιαπωνία, όπου ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε, δέχθηκε δολοφονική επίθεση κατά τη διάρκεια ομιλίας του.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε, 67 ετών, ο οποίος διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο αφού τραυματίστηκε από σφαίρες κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) στη Νάρα, δεν παρουσιάζει σημάδια ζωής, σύμφωνα με ιαπωνικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην πυροσβεστική στην περιοχή, «ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε μοιάζει να βρίσκεται σε κατάσταση καρδιοαναπνευστικής ανακοπής», μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, χρησιμοποιώντας την ορολογία των ιαπωνικών αρχών όταν ο θάνατος κάποιου μένει απλά να διαπιστωθεί από ιατροδικαστή.

Ο πρώην πρωθυπουργός Άμπε κατέρρευσε αιμορραγώντας εν μέσω της ομιλίας που εκφωνούσε, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για δύο πυροβολισμούς, που δέχθηκε στο στήθος και τον λαιμό.

Ο 67χρονος Άμπε, ο οποίος ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιαπωνίας πριν την παραίτησή του το 2020, βρισκόταν στην πόλη Νάρα στο πλαίσιο προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της Άνω Βουλής στη χώρα που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, ανακοίνωσε ότι επιστρέφει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα της χώρας, το Τόκιο, διακόπτοντας την προεκλογική του εκστρατεία, μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του προκατόχου του και νυν βουλευτή του κόμματός του.

 επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε
Φωτογραφία Reuters

Το πυροσβεστικό σώμα της ιαπωνικής πόλης Νάρα επιβεβαίωσε λίγο αργότερα ότι ο Σίνζο Άμπε, δεν είχε καμία ζωτική ένδειξη, βρισκόταν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής ανακοπής», όταν ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Ο άνδρας που πυροβόλησε εναντίον του πολιτικού –που έμεινε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο αξίωμα του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας (2006-2007, 2012-2020)– συνελήφθη και το όπλο που χρησιμοποίησε κατασχέθηκε από την αστυνομία, αναφέρουν ΜΜΕ. Πρόκειται για άνδρα 42 ετών, κατά τις πρώτες πληροφορίες.

Τα μεγάλα κόμματα αναστέλλουν την εκστρατεία τους ενόψει των εκλογών

Αναστέλλεται η προεκλογική εκστρατεία ενόψει της ψηφοφορίας για την ανανέωση της σύνθεσης της άνω Βουλής μετά την επίθεση ενόπλου εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, του Σίνζο Άμπε, σύμφωνα με ανακοινώσεις των γραφείων Τύπου των κομμάτων και ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ