Σημαντικό πλήγμα στο Ισλαμικό Κράτος πέτυχε ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός

Ο διεθνής αντιτζιχαντιστικός συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι κατάφερε σημαντικό πλήγμα στη χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους καθώς σε επιχείρησή του τον περασμένο μήνα σκοτώθηκε ο άνδρας που ήταν επιφορτισμένος με τη διαχείριση του δικτύου που διακινούσε παράνομα καύσιμα, και άλλα μέλη της οργάνωσης.

«Ο θάνατος αυτών των μελών δυσχεραίνει τη δυνατότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να χρηματοδοτεί επιχειρήσεις σε όλο το Ιράκ και τη Συρία» και «την ικανότητά της να πληρώνει μαχητές, να προμηθεύεται όπλα και να αποκτά εξοπλισμό», ανέφερε ανακοίνωση του συνασπισμού.

Ο συνασπισμός ανέφερε ότι σκότωσε τον Αμπού Χάταμπ αλ Ιράκι, τον οποίο περιέγραψε ως τον επικεφαλής του «δικτύου (διακίνησης) πετρελαίου και αερίου» του Ισλαμικού Κράτους, καθώς άλλα τρία μέλη του, σε μια επιχείρηση την 26η Μαρτίου στη κοιλάδα του Ευφράτη Ποταμού.

Το στέλεχος αυτό της τζιχαντιστικής οργάνωσης ήταν αρμόδιο για «τα έσοδα και τη διαχείρισή τους» από «την παράνομη πώληση πετρελαίου και αερίου», κατά την ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ