Σήμανε συναγερμός την ώρα συνέντευξης Τύπου σε ΝΑΤΟϊκή βάση – Απομακρύνθηκαν άρον άρον οι Σάντσεθ -Ναουσέντα

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδιναν ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ και ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα, όταν σήμανε συναγερμός προειδοποιώντας για στρατιωτική απειλή. Πιλότοι ανέβηκαν στα μαχητικά αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα πίσω από τους δύο πολιτικούς ηγέτες και ετοιμάστηκαν για αναχαίτιση, καθώς υπήρξαν πληροφορίες για ρωσικό μαχητικό που εισήλθε στον εναέριο χώρο χωρίς να έχει υποβάλει σχέδιο πτήσης, σύμφωνα με την El Pais. Αμέσως προκλήθηκε αναταραχή ενώ η συνέντευξη Τύπου διακόπηκε και οι Σάντσεθ και Ναουσέντα απομακρύνθηκαν από το σημείο επειγόντως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Λα Μονκλόα, τη στιγμή της συνέντευξης Τύπου σήμανε πραγματικός συναγερμός “Alpha Scramble”, καθώς εισήλθε τουλάχιστον ένα μη ταυτοποιημένο ρωσικό αεροσκάφος στον εναέριο χώρο της Βαλτικής. Γι’ αυτό απογειώθηκαν δύο ισπανικά “Eurofighter” από τη βάση του ΝΑΤΟ ώστε να γίνει η ταυτοποίηση και να ενημερώσουν τον πιλότο του ρωσικού για παραβίαση του εναέριου χώρου της Βαλτικής.

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη γινόταν στη ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση Šiaulia, όπου έχουν σταθμεύσει ισπανικά μαχητικά που συμμετέχουν σε ειδική επιχείρηση στη Βαλτική. Η Λιθουανία είναι ο τελευταίος προορισμός της τριήμερης περιοδείας του Ισπανού πρωθυπουργού στις χώρες της Βαλτικής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ