Silicon Valley Bank: Στην HSBC ο βρετανικός βραχίονας έναντι… μίας λίρας

Έναντι 1 λίρας εξαγόρασε η HSBC τη θυγατρική της Silicon Valley, την τράπεζα Silicon Valley Bank UK, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Αυτή η εξαγορά έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία για τις δραστηριότητες της τράπεζας μας στο Ηνωμένο Βασίλειο » είπε ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Noel Quinn και το τεκμηρίωσε.

Αυτό ενισχύει το franchise της εμπορικής τράπεζας αλλά συγχρόνως ενισχύει και την ικανότητα εξυπηρέτησης καινοτόμων και ταχέως αναπτυσσόμενων εταιρειών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι τομείς που αφορούν στην τεχνολογία αλλά και την βιοεπιστήμη, συμπλήρωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HSBC, Noel Quinn.

Σύμφωνα με το economictimes.indiatimes.com, η κίνηση έγινε για να αποφευχθούν οι επιπτώσεις από την ξαφνική κατάρρευση της μητρικής της, Silicon Valley Bank.

«Σήμερα το πρωί, η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Αγγλίας συνέβαλαν στην εξαγορά της  Silicon Valley Bank UK από την  HSBC. Οι καταθέσεις των πολιτών προστατεύονται, χωρίς να υπάρξει καμία στήριξη από τους φορολογούμενους.  Είπα χθες ότι θα φροντίσουμε τον τεχνολογικό μας τομέα και εργαστήκαμε άμεσα για να τηρήσουμε αυτήν την υπόσχεση», είπε στο Twitter ο καγκελάριος του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέρεμι Χαντ.

Από τις 10 Μαρτίου, η Silicon Valley Bank UK Limited είχε δάνεια περίπου 5,5 δισεκατομμυρίων λιρών και καταθέσεις περίπου 6,7 δισεκατομμυρίων λιρών, σύμφωνα με την HSBC.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ