Σικόρσκι: Η Ρωσία ευθύνεται για τα χημικά της Συρίας

Σικόρσκι: Η Ρωσία ευθύνεται για τα χημικά της Συρίας

Την Ρωσία υπέδειξε ως υπεύθυνη για το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, το οποίο χρονολογείται από τη σοβιετική περίοδο, ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας Ράντοσλαβ Σικόρσκι, τονίζοντας ότι η Μόσχα θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στο καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

“Η Ρωσία δεν σταματά να υπογραμμίζει την αντίθεσή της στη χρήση χημικών όπλων όμως ξέρουμε καλά ότι το συριακό οπλοστάσιο ανάγεται στην εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, είναι σοβιετικής τεχνολογίας” είπε ο Σικόρσκι μιλώντας στους δημοσιογράφους στο περιθώριο μιας συνεδρίασης του κοινοβουλίου.

“Πιστεύω ότι εάν η Ρωσία δήλωνε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει την ασφάλεια του συριακού χημικού οπλοστασίου, θα μπορούσε να έχει κάποιον αντίκτυπο στην εξέλιξη της κατάστασης”, πρόσθεσε.

Την Τετάρτη ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία γιατί δεν έχει πειστεί ότι “μια επίθεση μπορεί να σταματήσει τα εγκλήματα”.

Η Πολωνία συμμετείχε στις επιχειρήσεις στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν στο πλευρό των ΗΠΑ όμως πλέον έχει περιορίσει τις αποστολές στο εξωτερικό και επικεντρώνεται στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεών της. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ