Σικελία: Εκλεισε από τις φωτιές το αεροδρόμιο στο Τράπανι

Πολλές πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει στην Σικελία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στο νησί της Ιταλίας,  πλήττοντας κατά βάση την τουριστική κίνηση.

Κλειστό παρέμεινε μέχρι αργά το απόγευμα το αεροδρόμιο της πόλης Τράπανι, αφού φωτιά ξέσπασε σε περιοχή δίπλα στους διαδρόμους απογείωσης και μόνον μετά τη μεγάλη βοήθεια του ιταλικού στρατού στην κατάσβεση με τη χρήση των ελικοπτέρων,  ο αερολιμένας μπόρεσε πριν από λίγο να αρχίσει να λειτουργεί εκ νέου.

Στην περιοχή Σκοπέλο, έξω από την πόλη Τράπανι, ξενοδοχείο απειλήθηκε από τις φλόγες και περίπου σαράντα τουρίστες απομακρύνθηκαν δια θαλάσσης.  Κοντά στο όρος Κόφανο, δε, πάντα στη Σικελία, δεκάδες παραθεριστές προσπαθούν να απομακρυνθούν από περιοχή στην οποία σήμερα το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά. Προς το παρόν, στο συγκεκριμένο σημείο επιχειρεί ένα μόνον ελικόπτερο κάνοντας ρίψεις θαλασσινού νερού.

Η ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας έστειλε σήμερα έξι Canadair μαζί με δυο ελικόπτερα για την αντιμετώπιση της δύσκολης αυτής κατάστασης, μετά από αίτημα του περιφερειάρχη της Σικελίας, Ρενάτο Σκιφάνι.

(Φωτό- video: Corriere della Sera)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ