Σιίτες απειλούν αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ

Σιίτες απειλούν αμερικανικούς στόχους στο Ιράκ

Μια ιρακινή ομάδα σιιτών πολιτοφυλάκων, ανέφερε την Παρασκευή, ότι θα επιτεθεί σε στόχους αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή, εάν η Ουάσιγκτον πραγματοποιήσει στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Όλες οι εγκαταστάσεις συμφερόντων τους, στο Ιράκ και την περιοχή, θα χτυπηθούν από μαχητές μας, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμείνουν και επιτεθούν στη Συρία», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters, ένας εκπρόσωπος της ιρακινής πολιτοφυλακής αλ-Νουγιαμπά , χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Η αλ-Νουγιαμπά είναι μια ομάδα-ομπρέλα, η οποία περιλαμβάνει σιίτες μαχητές από το Ιράκ που έχουν περάσει στη γειτονική Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό των στρατιωτών που είναι πιστοί στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Στην ομάδα αυτή μετέχουν πολιτοφύλακες της Χεζμπολάχ καθώς επίσης και μέλη του στρατού του Μεχντί, πιστοί μαχητές στον κληρικό Μοκτάντα αλ Σαντρ, που διαλύθηκαν μετά την ήττα τους από τις ιρακινές και αμερικανικές δυνάμεις το 2008.

Οι σιίτες πολιτοφύλακες απείλησαν να χτυπήσουν στόχους αμερικανικών συμφερόντων στο Ιράκ και τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αφορμή μια ταινία για τον Προφήτη Μωάμεθ που προκάλεσε διαδηλώσεις στη Λιβύη, την Αίγυπτο και την Υεμένη.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία σχεδιασμού του τρόπου αντιμετώπισης των χημικών όπλων στη Συρία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ