Σιγκαπούρη: Τέσσερα λιοντάρια σε ζωολογικό πάρκο βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό

Τέσσερα λιοντάρια σε ζωολογικό πάρκο της Σιγκαπούρης διαγνώσθηκαν με κορονοϊό, αφού μολύνθηκαν από το προσωπικό του πάρκου και εμφανίζουν συμπτώματα, όπως βήχας και φτάρνισμα, σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωσή των Αρχών.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο τα ασιατικά λιοντάρια άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα της covid-19, το οποίο ώθησε τους φύλακες του ζωολογικού πάρκου να τα υποβάλουν σε διαγνωστικά τεστ.

Η Σόνια Λουζ της εταιρείας Mandai Wildlife Group που διαχειρίζεται το πάρκο ανέφερε ότι “Όλα τα λιοντάρια είναι ζωηρά και ενεργητικά” και πρόσθεσε ότι περιμένουν πως η υγεία των λιονταριών που νοσούν θα βελτιωθεί μέσω της θεραπείας: “Αναμένουμε ότι θα αναρρώσουν με την παροχή βοηθητικής θεραπείας”, πρόσθεσε.

Με βάση την ανακοίνωση της κυβερνητικής κτηνιατρικής υπηρεσίας τα λιοντάρια που έχουν μολυνθεί από covid-19 καθώς και άλλα πέντε αιλουροειδή που ζουν στο Night Safari Park της Σιγκαπούρης έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Τρεις φύλακες του ανοικτού πάρκου επίσης βρέθηκαν θετικοί στην covid-19, ενώ ένα λιοντάρι του ζωολογικού κήπου της Σιγκαπούρης, που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο Night Safari, αρρώστησε και οι αρχές ζήτησαν να υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ για κορονοϊό.

Ωστόσο, το πάρκο παραμένει ανοικτό στους επισκέπτες, όπως και ο ζωολογικός κήπος, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης του κορονοϊού από τα ζώα στον άνθρωπο θεωρείται μηδαμινός.

Λιοντάρια, τίγρεις και γορίλες έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό σε αμερικανικούς ζωολογικούς κήπους, όπως και γάτες και σκύλοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ