Σεισμός στην Τουρκία: Τα τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Δένδια και το tweet Τσαβούσογλου

«Αυτοπροσώπως ο Νίκος Δένδιας στις πληγείσες περιοχές», επισημαίνουν τα μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, για την σημερινή επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στην γειτονική χώρα, μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της περασμένης Δευτέρας.

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκε νεκρή η διεθνής μπασκετμπολίστρια Νιλάι Αϊντογκάν

Η εφημερίδα Daily Sabah, αναφέρει ότι ο Νίκος Δένδιας έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών που επισκέφθηκε την Τουρκία μετά το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου, δείχνοντας την έμπρακτη υποστήριξη της Ελλάδας στη δυσκολότερη ώρα της Τουρκίας.

Τον θερμό εναγκαλισμό Δένδια-Τσαβούσογλου στο αεροδρόμιο Τσακίρ Πασά στα Άδανα, προβάλλουν σχεδόν όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, και τονίζουν ότι η Ελλάδα δείχνει αλληλεγγύη από τις πρώτες ώρες της καταστροφής, με την συμβολή της ελληνικής ΕΜΑΚ, αλλά και με δεκάδες τόνους ιατρικού εξοπλισμού και υλικών πρώτης βοήθειας.

Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 28.000 – Ένας 23χρονος ανασύρθηκε ζωντανός έπειτα από 155 ώρες

Η ανάρτηση του πρακτορείου Anadolu ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έφτασε στην Τουρκία για να επισκεφθεί τη ζώνη του σεισμού και στη συνέχεια να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνοδεύεται από την είδηση ότι ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα Τζεφ Φλέικ, ανάρτησε «μια φράση που τα λέει όλα, ότι αυτό είναι υπέροχο».

Η στιγμή που ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε «πολύ χαρούμενος με την παρουσία του Νίκου Δένδια», επισημαίνεται από άλλα τουρκικά ΜΜΕ. H πτήση των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, πάνω από την ζώνη καταστροφής, καλύφτηκε εκτενώς, πάντα με αναφορές στην Αθήνα «που στέλνει βοήθεια αλλά και στις ελληνικές ομάδες έρευνας και διάσωσης που συμμετέχουν στο έργο που διεξάγεται κάτω από τα ερείπια».

Η εφημερίδα Cumhuriyet, παραθέτει και δήλωση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «θα καταβάλλουμε προσπάθειες, για να λύσουμε τις διαφορές μας μέσω διαλόγου». «Σε τέτοιες δύσκολες ημέρες φαίνονται οι καλοί γείτονες» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε έναν σεισμό, για να βελτιώσουμε τις διμερείς σχέσεις».

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Αληθινός γείτονας η Ελλάδα» έγραψε στο Twitter

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Έλληνα ομόλογού του, Νίκου Δένδια, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Ευχαρίστησα τον Νίκο Δένδια, υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη του ελληνικού κράτους και του ελληνικού λαού μετά τον καταστροφικό σεισμό. Η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που προσέφεραν βοήθεια στην Τουρκία. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ένας γείτονας που τείνει χείρα βοηθείας, είναι ένας πραγματικός γείτονας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ