Σεισμός στην Τουρκία: Πολίτες παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους και τιμωρούν όσους κάνουν πλιάτσικο στα ερείπια

Δυστυχώς εκτός από το κύμα συμπαράστασης στους σεισμόπληκτους, υπάρχουν και οι επιτήδειοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο και την καταστροφή στις πόλεις της νότιας Τουρκίας που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Ασυνείδητοι προσπαθούν να κλέψουν πράγματα από τα ερείπια δίπλα σε σορούς και εγκλωβισμένους. Αρκετοί… «πλιατσικολόγοι», ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί την ώρα που έκλεβαν και οι αντιδράσεις σε βάρος τους ήταν ιδιαίτερα βίαιες.

Σε βίντεο που κυκλοφορούν, διακρίνονται εξαγριωμένοι πολίτες να τους έχουν πιάσει και να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους  στα Άδανα και στο Γκαζιαντέπ.  Σε κάποιες περιπτώσεις, επεμβαίνει η αστυνομία, ώστε να σώσει τους επιτήδειους από το εξαγριωμένο πλήθος.

Στο θέμα όσων κάνουν πλιάτσικο, αναφέρθηκε την Παρασκευή από την επαρχία Αντιγιαμάν, μία από τις πληγείσες περιοχές από τους καταστροφικούς σεισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ταγίπ Ερντογάν σημειώνοντας ότι κάποιοι άνθρωποι λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις και προσθέτοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ