Σεισμός στην Τουρκία: Παρουσιάστρια καναλιού ξέσπασε on air εναντίον του Ερντογάν και στη συνέχεια παραιτήθηκε

Περισσεύει η οργή κατά του Ερντογάν στην Τουρκία, καθώς ξεπέρασαν τις 22.000 οι νεκροί από τον διπλό σεισμό του Σαββάτου, και πλέον τα βέλη κατά του Τούρκου προέδρου έρχονται ακόμα και «εξ οικείων».

Σεισμός στην Τουρκία: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο κατασκευαστής κτιρίου που κατέρρευσε – Προσπαθούσε να διαφύγει στο εξωτερικό

Η γνωστή παρουσιάστρια του φιλοκυβερνητικού καναλιού «Show Tv» Ντιλάρα Γκοντέρ ξέσπασε στη διάρκεια της εκπομπής της εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν και ενώ έπαιρνε συνέντευξη από μηχανικό, στον οποίον είχε θέσει το ερώτημα τι μπορεί να φταίει για τα χιλιάδες κτίρια που κατέρρευσαν.

Η Γκοντέρ, εξοργίστηκε όταν ο καλεσμένος της άρχισε να μιλάει για τις άδειες που δόθηκαν για την κατασκευή των κτιρίων με εκπτώσεις στον φόρο σεισμούς και στα υλικά και ξέσπασε. Σε έντονο ύφος άρχισε να λέει ότι για την καταστροφή δεν φταίει η μοίρα και ο σεισμός, αλλά όσοι κατασκεύασαν τα κτίρια, όσοι έδωσαν άδειες, όσοι τις ενέκριναν και φυσικά οι κατασκευαστικές εταιρείες.

Σεισμός στην Τουρκία: Θρήνος για το ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια – «Εντοπίστηκαν αγκαλιασμένοι κάτω από το κρεβάτι»

«Κοιτάξτε πώς θάφτηκαν οι άνθρωποι. Ποιος φταίει για αυτό, η μοίρα, η φύση; Όχι. Το ξαναλέω, οι υπεύθυνοι είναι οι μηχανικοί, η κατασκευαστική και αυτός που έδωσε την έγκριση», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί στον σεισμό του 1999, λέγοντας ότι δεν έγινε μάθημα και φανερά εκνευρισμένη είπε ότι ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες των πολιτών. «Είναι ένα μάθημα σαν αυτό; Θα ήταν αυτό ένα τόσο θανάσιμο μάθημα; Δεν υπήρχε αρκετός θάνατος στον σεισμό του ’99 για αυτό το μάθημα; Να είναι κι αυτό μάθημα για εμάς; Είμαστε πάντα στα μαθήματα. Αλλά δεν μπορούμε να περάσουμε αυτά τα μαθήματα. Το χαρτί των εξετάσεων είναι πάντα κενό. Εδώ είναι το εξεταστικό χαρτί στην οθόνη. Ας δούμε το Maras. Αυτό είναι το χαρτί των εξετάσεων. Είπες μάθημα; Εξεταστικό χαρτί της τάξης του σεισμού του ’99. Ας το ξαναδούν οι θεατές μας. Εδώ είναι οι αεροφωτογραφίες», δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια, πετώντας τα χαρτιά που είχε μπροστά της.

Σεισμός στην Τουρκία: Τραγωδία στην Αντιόχεια – Εντοπίστηκε νεκρό το ζευγάρι των Ελλήνων

Λίγο μετά ανακοίνωσε την παραίτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

«Είναι δύσκολο να γράψεις… Παραιτούμαι. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου  και τη Ciner Medya Grubu για τις ευκαιρίες που μου προσέφεραν μέχρι σήμερα», έγραψε.

Η Σεντέφ Καμπάς γνωστή δημοσιογράφος στην Τουρκία έγραψε επίσης για την στάση της Ελλάδας απέναντι στην χώρα της, μπροστά σε αυτήν την καταστροφή, σε σχέση μάλιστα με τις γνωστές τουρκικές απειλές τύπου «Θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».  «Ο σεισμός στην Τουρκία ήταν επίσης μια ανθρώπινη δοκιμασία για την Τουρκία. Όπως για την Ελλάδα, παρά την δήλωση ότι μπορεί να έρθουμε ξαφνικά μία νύχτα. Το γεγονός ότι αυτοί που εμφανίζονταν ως εχθροί ήρθαν για να μας βοηθήσουν σε μια δύσκολη μέρα  έδειξε για άλλη μια φορά ότι η πιο γνήσια εξωτερική πολιτική είναι ειρήνη στο σπίτι, ειρήνη στον κόσμο», έγραψε

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ