Σεισμός στην Τουρκία: Ολονύχτιες έρευνες της ΕΜΑΚ για την 24χρονη αθλήτρια

Έξι μέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ στην Τουρκία, οι άνδρες της ΕΜΑΚ βρήκαν σημάδια ζωής στα συντρίμμια πολυκατοικίας που επιχειρούν τις τελευταίες ώρες.

Πριν λίγες ώρες το enikos.gr σας είχε ενημερώσει πως τα μέλη της ΕΜΑΚ, που επιχειρούν στην Αντιόχεια, μετέβησαν σε ένα άλλο σημείο της πόλης, καθώς υπήρξαν αναφορές και σοβαρή ένδειξη για ζωντανούς ανθρώπους κάτω από τα ερείπια.

Οι Έλληνες διασώστες έσπευσαν στο σημείο που τους έχουν υποδείξει και επιχειρούν μαζί με άλλες τέσσερις ομάδες, εκ των οποίων οι δύο είναι από την Τουρκία και την Βραζιλία.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 μια 24χρονη κοπέλα έστειλε μήνυμα στην AFAD (Διεύθυνση Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων) πως βρίσκεται παγιδευμένη στο κενό κάτω από τη σκάλα του διαμερίσματος της πολυκατοικίας που έχει γίνει συντρίμμια. Η κοπέλα ονομάζεται Γκιοσντέ και είναι αθλήτρια του βόλεϊ. Κάτω από τα συντρίμμια υπάρχουν ακόμη τρεις κοπέλες συναθλήτριές της και ένα αγοράκι.

Αυτή την στιγμή, τα μέλη της ΕΜΑΚ εργάζονται στο σημείο που βρίσκεται η κοπέλα και σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr θα μείνουν εκεί για λίγες ώρες ακόμα. Ωστόσο αν δεν βρουν τίποτα θα φύγουν. Σύμφωνα με πληροφορίες όλες οι άλλες ομάδες διάσωσης αποχώρησαν.

Τα μέλη της ΕΜΑΚ έμειναν διότι το ζήτησε η οικογένεια και το αίτημα από τον επικεφαλής της ελληνικής αποστολής έγινε αποδεκτό.

Η ΕΜΑΚ γυρίζει αύριο από την Τουρκία. Θα φύγει από Ιντσιρλίκ (Άδανα) στις 16:00 το μεσημέρι και αναμένεται να φτάσει στην Ελλάδα στις 19:30.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ