Σεισμός στην Τουρκία: Η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε 50χρονο από τα ερείπια – LIVE η επιχείρηση για τη διάσωση δύο παιδιών

Συγκλονιστικές εικόνες στην Τουρκία. Έλληνες διασώστες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης δύο παιδιών, που βρίσκονται εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια στην πόλη Αλεξανδρέτα (Χατάι), η οποία επλήγη από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν χθες.

Σεισμός στην Τουρκία: Τι δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας του ΕΚΑΒ – «Χάος από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, τέσσερις διασώστες από την ελληνική ομάδα έχουν μπει στα χαλάσματα προσπαθώντας να ανασύρουν την 7χρονη Φατμέ, η οποία έχει εγκλωβιστεί κάτω από τόνους μπάζα. Οι διασώστες μίλησαν με την μικρούλα, η οποία τους περιέγραψε την κατάστασή της.

Αυτή την ώρα, προσπαθούν να απομακρύνουν κομμάτια από τσιμέντο με ειδικά εργαλεία και να ανοίξουν δίοδο, ώστε να φθάσουν στο κοριτσάκι, το οποίο παραμένει εγκλωβισμένο εδώ και ένα 24ωρο. Πρώτοι αντιλήφθηκαν τις φωνές του παιδιού οι Έλληνες διασώστες και στη συνέχεια έφτασαν στο σημείο και τα τουρκικά συνεργεία.

Τσελέντης: Ο σεισμός στην Τουρκία είναι 1.000 φορές μεγαλύτερος από αυτόν του 1999 στην Αθήνα

Τα υπόλοιπα μέλη της ΕΜΑΚ προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα μέλη μίας 4μελούς οικογένειας, που παγιδεύτηκε κάτω από κλιμακοστάσιο. Ο 50χρονος πατέρας ανασύρθηκε από τους διασώστες της ΕΜΑΚ και οι προσπάθειες εστιάζονται στο να σωθεί το 6χρονο κοριτσάκι, που φέρεται να βρίσκεται αγκαλιά με το αδερφάκι του, το οποίο δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή. Κοντά είναι και η μητέρα τους, η οποία φέρεται επίσης να είναι νεκρή.

Δείτε την εικόνα που μεταδίδει η ΕΡΤ:

Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Ανείπωτος θρήνος – Περισσότεροι από 5.000 οι νεκροί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ