Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Νικητές στον αγώνα για επιβίωση ενάντια στον χρόνο – Συνεχίζονται οι διασώσεις

Οι επιζώντες εξακολουθούν να ανασύρονται από τα ερείπια των σπιτιών στην Τουρκία. Οι διασώστες ανέσυραν ένα μωρό επτά μηνών, έναν 26χρονο Σύρο και ένα έφηβο κορίτσι από τα ερείπια, σχεδόν μια εβδομάδα μετά τους σεισμούς που κατέστρεψαν την νοτιοανατολική Τουρκία.

Σεισμός στην Τουρκία: Μωρό 7 μηνών έφερε χαμόγελα – Βρισκόταν κάτω από τα ερείπια στο Χατάι για 140 ώρες

Έως τώρα έχουν καταμετρηθεί 2.356 δονήσεις από τους καταστροφικούς σεισμούς της Δευτέρας.

Το βρέφος διασώθηκε στην πόλη Χατάι περισσότερες από 140 ώρες μετά τον σεισμό, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η Εσμά Σουλτάν, 13 ετών, ανασύρθηκε από τα ερείπια ενός κτιρίου στην πόλη Γκαζιαντέπ.

Σεισμός Τουρκία Συρία

Ομάδες του Μητροπολιτικού Δήμου Σακαριά, άκουσαν τη φωνή του 26χρονου Σύρου Μοχάμεντ Χαμπίπ, ο οποίος έμενε στον 3ο όροφο του 11ώροφου Gözde Sitesi στην λεωφόρο Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή Onikisubat. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του διήρκεσε 12 ώρες και οι διασώστες κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο όπου βρισκόταν ο τραυματισμένος στον Χαμπίπ.

Ο Χαμπίπ βγήκε από τα χαλάσματα δεμένος σε φορείο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αφού του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σημείο.

Ο 26χρονος διάβασε το κοράνι όταν τον προσέγγισαν οι διασώστες και ζήτησε από την ομάδα διάσωσης νερό. «Οι άνθρωποι με βλέπουν, πάρτε ένα μάθημα από το μεγαλείο του Αλλάχ» ακούστηκε να λέει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ