Σε παράκρουση οι Τούρκοι: Η Ελλάδα εγκατέλειψε τα Ίμια – ΦΩΤΟ

Σε παράκρουση φαίνεται να βρίσκονται οι Τούρκοι με την προπαγάνδα τους να μην σταματά και να «χτυπά» με οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ένταση.

Για ακόμη μία φορά, λοιπόν, στόχος έγιναν τα Ίμια. Το πρακτορείο Iha που συχνά-πυκνά συνιστά «όπλο» της τουρκικής μονταζιέρας, σε πρόσφατο δημοσίευμα του κάνει λόγο για εγκατάλειψη της περιοχής από τις ελληνικές δυνάμεις, παραδοχή πως οι βραχονησίδες ανήκουν στην Τουρκία.

Στο δημοσίευμα, το οποίο αναπαρήχθη και από άλλα τουρκικά μέσα, αναφέρεται ότι οι ελληνικές αρχές σταμάτησαν να επισκέπτονται τις βραχονησίδες Ίμια.

«Την ώρα που οι τουρκική ακτοφυλακή και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού φρουρούν την περιοχή επί 24ωρου βάσης, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σταμάτησαν να δίνουν το παρών στις νησίδες Kardak (Ίμια), 2 μίλια μακριά από το Bodrum.» τονίζει το δημοσίευμα.

Αλλά η τουρκική προπαγάνδα δεν σταματά εκεί και κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση των χωρικών υδάτων της Τουρκίας: «Η ελληνική ακτοφυλακή, η οποία παραβιάζει τα τουρκικά ύδατα επί 26 χρόνια, μείωσε την δράση της κοντά στα Kardak. Οι ελληνικές δυνάμεις που παραβιάζοντας τα τουρκικά χωρικά ύδατα περιπολούσαν την περιοχή, πλέον έχουν μήνες να φανούν».

Δείτε τη φωτογραφία:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ