Σε εξέλιξη τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Μπάιντεν για την ουκρανική κρίση

Σε εξέλιξη είναι η τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπου θα συζητήσουν τη συσσώρευση στρατευμάτων γύρω από την Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Η τηλεφωνική συνομιλία άρχισε στις 11.04 τοπική ώρα στην Ουάσινγκτον (18.04 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο αξιωματούχος.

Συνομιλία 1 ώρας και 40 λεπτών για Μακρόν-Πούτιν

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 1 ώρας και 40 λεπτών με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, προκειμένου να επιχειρήσουν να αποκλιμακώσουν την ένταση στη ρωσο-ουκρανική κρίση.

Η τηλεφωνική συνδιάλεξη ξεκίνησε στις 12.30 ώρα Γαλλίας. Σύμφωνα με το Ελιζέ ο Μακρόν είπε στον Πούτιν ότι ένας «ειλικρινής διάλογος δεν είναι συμβατός με μια (στρατιωτική) κλιμάκωση» στα ουκρανικά σύνορα.

Πούτιν Μακρόν

Οι Μακρόν και Πούτιν «εξέφρασαν και οι δύο τη βούληση να συνεχιστεί ο διάλογος» μέσω «των οδών προκειμένου να προωθηθεί η εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ» για το Ντονμπάς και για τις «συνθήκες ασφάλειας και σταθερότητας στην Ευρώπη», πρόσθεσε η γαλλική προεδρία. Ο Γάλλος πρόεδρος «μετέφερε, επίσης, τις ανησυχίες των Ευρωπαίων εταίρων του και των συμμάχων του», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Μακρόν και Πούτιν είχαν ήδη συναντηθεί για περισσότερες από 5 ώρες τη Δευτέρα στο Κρεμλίνο. Ο Εμανουέλ Μακρόν μετέβη στη συνέχεια, την Τρίτη, στο Κίεβο για συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατόπιν στο Βερολίνο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ