Σε αμερικανικό έδαφος ο ΜακΆφι

Σε αμερικανικό έδαφος ο ΜακΆφι

 

Ο πρωτοπόρος των συστημάτων ασφαλείας στα λογισμικά των υπολογιστών και «πατέρας» του anti-virus McAfee, Τζον ΜακΑφι, έφτασε αεροπορικώς στο Μαϊάμι, χθες μετά την απέλαση του από τη Γουατεμάλα.

Η πτήση στην οποία επέβαινε ο ΜακΑφι προσγειώθηκε στο Μαϊάμι στις 19:00 μ.μ. τοπική ώρα (0000 GMT της Πέμπτης), δήλωσε εκπρόσωπος του τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Μαϊάμι.

Ο ΜακΑφι ο οποίος ανέπτυξε στο εμπόριο το anti-virus λογισμικό του δίνοντάς του το επίθετό του καταζητείται από την αστυνομία του Μπελίζ, για ανάκριση όταν ο αμερικανός επιχειρηματίας Γκρέγκορι Φολ, γείτονας του ΜακΑφι, βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ο 67χρονος αμερικανός εκατομμυριούχος που αρνείται ότι έχει σχέση με το θάνατο του αμερικανού επιχειρηματία, συνελήφθη στις 5 Δεκεμβρίου στη Γουατεμάλα με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στο έδαφος της μικρής αυτής χώρας της Κεντρικής Αμερικής.

Στη Γουατεμάλα ζήτησε αλλά δεν του δόθηκε άσυλο. Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Μετανάστευσης της Γουατεμάλα Φρέντι Βιάνα, δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους ότι η απέλαση του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν, σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας, η οποία επιτρέπει το δικαίωμα της επιλογής προορισμού στο άτομο που πρόκειται να απελαθεί, καθώς πρώτα έχει απορριφθεί το αίτημα του για πολιτικό άσυλο.

Πάντως στις 6 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος της Γουατεμάλα, Ότο Πέρες είχε ανακοινώσει την πρόθεσή του να εκδώσει τον εκατομμυριούχο επιχειρηματία στο Μπελίζ, μετά την παραλαβή σχετικής της αίτησης από τη χώρα αυτή.

Τελικά ο ΜακΑφι απελάθηκε και επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ