Σαρκοζί στους ανακριτές: Ζω μια κόλαση εξαιτίας αυτών των συκοφαντιών

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, δήλωσε στους ανακριτές που ερευνούν τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 με κεφάλαια που έλαβε από τον εκλιπόντα δικτάτορα της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, ότι “οι συκοφαντίες έχουν κάνει τη ζωή του κόλαση” σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro.

Η γαλλική εφημερίδα δημοσίευσε τις δηλώσεις που έκανε ο Σαρκοζί ενώπιον των ανακριτών. Εναντίον του πρώην προέδρου της Γαλλίας απαγγέλθηκαν χθες Τετάρτη επισήμως κατηγορίες.

“Ήμουν εγώ που πήρα την εντολή του ΟΗΕ για να χτυπήσω το λιβυκό κράτος του Καντάφι. Χωρίς την πολιτική μου δέσμευση, το καθεστώς αυτό θα εξακολουθούσε να υπάρχει”.

“Κατηγορούμαι χωρίς καμία ουσιαστική απόδειξη των δηλώσεων του Καντάφι, του γιου του, του ανιψιού του, του εξαδέλφου του, του εκπροσώπου του και του πρώην πρωθυπουργού του και των δηλώσεων του κυρίου Ζιάντ Τακιεντίν, ο οποίος έχει αποδειχθεί επανειλημμένα ότι έχει υπεξαίρεσε χρήματα από το λιβυκό κράτος. Αναφορικά με τον κύριο Τακιεντίν θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι στη διάρκεια της περιόδου 2005-2011 δεν είχε κανένα ραντεβού μαζί μου” πρόσθεσε ο 63χρονος πρώην πρόεδρος.

“Κατά τη διάρκεια της κράτησής μου, επέδειξα ότι ψέυδεται ο κ. Τακιεντίν. Ο Τακιεντίν ανέφερε ότι είδε τον γιο του Καντάφι στις 4 Μαρτίου 2011. Δεν μπορεί να υπάρξει σφάλμα σε αυτή την ημερομηνία, δεδομένου ότι την επόμενη μέρα συνελήφθη στο Bourget με μεγάλο χρηματικό ποσό. Αναφερόμενος στη συνέντευξη, δήλωσε: “Ρώτησα τον γιο του Καντάφι αν ήταν αλήθεια αυτό που είπε στο Euronews για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί”. Αλλά αυτό το γεγονός είναι ουσιαστικά αδύνατο αφού η συνέντευξη με το Euronews του Saif Al Islam πραγματοποιήθηκε 12 ημέρες αργότερα, στις 16 Μαρτίου”.

“Από τις 11 Μαρτίου 2011 ζω μια κόλαση εξαιτίας των συκοφαντιών αυτών», επεσήμανε ο Σαρκοζί. “Ζητώ από τους δικαστές να μετρούν το βάθος, τη βαρύτητα, τη βία της αδικίας που θα μου έκαναν. Έχω ήδη πληρώσει πολλά για αυτήν την υπόθεση: έχασα τις προεδρικές εκλογές του 2012 στο 1,5%”.

Πηγή: Le Figaro

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ