Σάντσεθ: Το πρόγραμμα εμβολιασμού θα αρχίσει τον Ιανουάριο

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο και αναμένεται να καλύψει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού εντός έξι μηνών, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ. Ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του και η Γερμανία είναι οι πρώτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν ένα πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού. “Η εκστρατεία θα αρχίσει τον Ιανουάριο και θα έχουμε 13.000 σημεία εμβολιασμού”, δήλωσε ο Σάντσεθ σε συνέντευξη Τύπου μετά τη διήμερη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20.

“Ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού θα είναι σε θέση να εμβολιαστεί, με όλες τις εγγυήσεις, κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους”. Η Ισπανία θα εφαρμόσει ενιαία εθνική στρατηγική, αρχίζοντας από τις “ομάδες προτεραιότητας”, δήλωσε ο Σάντσεθ, και πρόσθεσε ότι θα παρουσιάσει το σχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο την Τρίτη. Είπε επίσης ότι θα προσληφθούν περισσότεροι επαγγελματίες υγείας. “Έχουμε δύσκολους μήνες μπροστά μας, αλλά ο οδικός χάρτης έχει χαραχτεί”, δήλωσε.

Η Ισπανία έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη δυτική Ευρώπη μετά τη Γαλλία, με περίπου 1,5 εκατομμύριο κρούσματα και 46.619 θανάτους από την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ