Σάντι: Σώοι οι 6 Γάλλοι

Σάντι: Σώοι οι 6 Γάλλοι

 

 

Οι έξι Γάλλοι, δύο γυναίκες, τέσσερις άνδρες, που θεωρούνταν αγνοούμενοι στην περιοχή της νησιωτικής Μαρτινίκας από αργά χθες Κυριακή, κατά το πέρασμα του κυκλώνα Σάντι, έφθασαν ήδη “σώοι και αβλαβείς” στην πρωτεύουσα των νησιών, ανέφεραν οι διασώστες τους που μίλησαν στο Γαλλικό πρακτορείο.

Οι διασωθέντες είχαν ταξιδέψει στο νησί Ντομινίκ, σε απόσταση περίπου 25 ναυτικών μιλίων, για να παρακολουθήσουν εκεί μια συναυλία, και η επιστροφή τους–παρά την ασύνηθη τοπική κακοκαιρία–“δεν είχε πρόβλημα”, πρόσθεσαν οι διασώστες.

Σε όλη την Καραϊβική πάντως η ακραία κακοκαιρία, που πλησιάζει τώρα τη Νέα Υόρκη, έχει προκαλέσει “πολλές δεκάδες νεκρούς”, θύμισαν οι διασώστες.

Θύμα όμως της κακοκαιρίας του τυφώνα Σάντι υπήρξε και πιστό αντίγραφο του ιστορικού βρετανικού πλοίου HMS Bounty, αφού στην περιοχή του μόνιμου αγκυροβολίου του τα κύματα είχαν τις τελευταίες ώρες ύψος ανώτερο και από τα πέντε μέτρα και, τελικά, το πλοίο ναυάγησε. Τώρα, πια, εξέχει πάνω από τα κύματα μόνον η κορυφή του μεσαίου του καταρτιού.

Το 14μελές πλήρωμα είχε προλάβει να επιβιβαστεί, πριν να ναυαγήσει το HMS Bounty, στις βάρκες. ‘Aπό εκεί, το παρέλαβαν ελικόπτερα της Ακτοφυλακής και το μετέφεραν ήδη σε έναν ‘σταθμό διάσωσης’ της Ακτοφυλακής, που βρίσκεται στη Βόρεια Καρολίνα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ