Σαν σήμερα είχε γεννηθεί ο σπουδαίος κιθαρίστας Eddie Van Halen

Ολλανδός κιθαρίστας, μέλος των Van Halen, ο Eddie Van Halen είχε γεννηθεί σαν σήμερα 26 Ιανουαρίου 1955. Οι Van Halen που γνώρισαν την μεγάλη επιτυχία με το κομμάτι “Jump”, το οποίο σκαρφάλωσε το 1984 στο Νο.1 της Αμερικής και μέχρι την 7η θέση στο βρετανικό τσαρτ.

Του Ιωσήφ Αβράμογλου

 Το σόλο του Eddie Van Halen στο κομμάτι “Eruption” ψηφίστηκε σαν το 2ο καλύτερο σόλο κιθάρας, από τους αναγνώστες του περιοδικού Guitar World, στη λίστα με τα 100 καλύτερα κιθαριστικά σόλος όλων των εποχών.

Ο Eddie Van Halen είναι επίσης ο κιθαρίστας που έπαιξε το σόλο στην ηλεκτρική κιθάρα στην μεγάλη επιτυχία “Beat It” του Michael Jackson. Δυστυχώς ο σπουδαίος αυτός μουσικός πέθανε σε ηλικία 65 ετών, στις 6 Οκτωβρίου 2020, από καρκίνο του φάρυγγα.

Σαν συγκρότημα οι Van Halen θεωρούνται ένα από τα πιo πετυχημένα συγκροτήματα όλων των εποχών, δεδομένου ότι έχουν πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους.

Οι Van Halen είχαν έρθει κάποτε στη χώρα μας και είχαν κάνει γυρίσματα για ένα τηλεοπτικό σόου για την ΕΡΤ. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όμως, ο παλαβιάρης ο David Lee Roth είχε την… φαεινή ιδέα να αρπάξει έναν πυροσβεστήρα, που βρισκόταν σε μιά γωνιά του πλατό και να τα κάνει όλα λίμπα ως μέρος του σώου…!

Έγινε βέβαια λίγο ψιλοχαμός, χάθηκε ο σκηνοθετικός έλεγχος με το απρόβλεπτο γεγονός και η ΕΡΤ αποφάσισε να μην μεταδώσει το σόου! Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τα μέλη του συγκροτήματος σε ένα πάρτι που είχε δοθεί προς τιμήν τους στο ξενοδοχείο President στην Λ. Κηφισίας.

(Κάθε Σάββατο και Κυριακή βράδυ, από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί, ο Ιωσήφ Αβράμογλου παρουσιάζει από τον Real FM στους 97.8, την εκπομπή “After Midnight… όπως έλεγε και ο J.J. Cale”, με πολλή και καλή μουσική).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ