Σάλος στην Κύπρο: Έστειλαν επιστολή σε νεκρό βρέφος για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους

Σάλος στην Κύπρο με μια πρωτοφανή γκάφα του υπουργείου Εσωτερικών. Μια οικογένεια έλαβε επιστολή η οποία είχε ως παραλήπτη το νεκρό… βρέφος τους.

Συγκεκριμένα, με όνομα παραλήπτη «ΝΕΚΡΟ ΝΕΚΡΟ» η Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Εσωτερικών απευθύνονται σε νεκρό βρέφος προκειμένου να το ενημερώσουν ότι έχει υποχρέωση να εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

Με το SigmaLive επικοινώνησε ο πατέρας του νεκρού βρέφους  Χριστάκης Χρίστου, ο οποίος εξέφρασε την αγανάκτησή του. «Χάσαμε το παιδί μας πριν από 17-18 χρόνια όταν η γυναίκα μου ήταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Τότε βγάλαμε πιστοποιητικό θανάτου.. Τι θέλουν να πάρω την επιστολή στον τάφο να την υπογράψει;», ανέφερε οργισμένος.

Σημειώνεται ότι στην επιστολή η οποία έχει ημερομηνία 8 Νοεμβρίου αναφέρεται μεταξύ άλλων, «δεδομένου ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που διατηρούνται στο Σύστημα Αρχείου Πληθυσμού έχετε ήδη συμπληρώσει ή μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής των Προεδρικών που θα διεξαχθούν στις 5 Φεβρουαρίου συμπληρώνετε το 18ο έτος της ηλικίας σας, παρακαλείσθε όπως αν στο προηγούμενο εξάμηνο είχατε τη συνήθη διαμονή σας στη Δημοκρατία, όπως υποβάλετε αίτηση για εγγραφή με ένα από τους ακόλουθους τρόπους».

Η “απολογία” του υπουργείου Εσωτερικών

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια δημοσιεύματος που αναφέρεται σε επιστολή που εστάλη σε νεκρό πρόσωπο για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του Υπουργείου Εσωτερικών εκφράζει τη λύπη και την απολογία του, με τη διευκρίνιση ότι το ατυχές συμβάν οφείλεται σε αδυναμία του συστήματος που βρίσκεται σε λειτουργία από το 2000 και το οποίο δεν προνοούσε επαρκή καταγραφή όλων των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας θανάτου.

Σαν αποτέλεσμα, προστίθεται, κατά την πρόσφατη αποστολή 29.563 επιστολών, στο πλαίσιο της εκστρατείας για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο σε πολίτες ηλικίας 18 – 25, εντοπίστηκαν δέκα παρόμοια περιστατικά.

Το Υπουργείο Εσωτερικών απολογείται για το ατυχές συμβάν και βεβαιώνει ότι έγιναν ήδη οι ενδεδειγμένες ενέργειες για να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό στο μέλλον.

Τι απαντά ο καταγγέλλων

«Εγώ μπορεί να το αντιμετωπίσω διαφορετικά όμως η γυναίκα μου είναι δύο μέρες στο κρεβάτι..», είπε ο κ. Χρίστου στο sigmalive, σημειώνοντας ότι άνοιξε τον φάκελο και δεν υπήρχε το όνομα του παιδιού. «Δεν αντιληφθήκαν ότι είναι νεκρό και μας έγραψαν πάνω “Νεκρό Νεκρό”;». Ο κ. Χρίστου ανέφερε ότι μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πάρουν ψήφους. «Αυτό αντιλαμβάνομαι εγώ. Δεν αντιλαμβάνονται αν είναι νεκρός ή ζωντανός, αλλά οι ψήφοι».  Συμπλήρωσε ότι έχει εκδοθεί το πιστοποιητικό θανάτου. «Δεν μας πήρε κανείς τηλέφωνο από το Υπουργείο», συμπλήρωσε.

Μιλώντας για την επιστολή – απολογία του Υπουργείου ανέφερε ότι 18 χρόνια δεν έφταναν για να κλείσουν το θέμα. «Το θέμα είναι η γυναίκα μου που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει φάρμακα. Είναι δύσκολο αλλά θα το περάσουμε». Τέλος, ανέφερε ότι «με μια συγγνώμη δεν τελειώνει το θέμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΣΙΓΜΑ δέχθηκε και δεύτερη καταγγελία από γονέα που έχασε το παιδί του και του στέλνουν επιστολή επιστράτευσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ