Σάλος στην Ιταλία: Σκοτώθηκαν στον σεισμό της Λ’ Άκουιλα, αλλά φέρουν ευθύνη αποφάσισε δικαστήριο

Σάλος έχει προκληθεί στην Ιταλία μετά την δικαστική απόφαση που καταλογίζει μερίδιο ευθύνης σε 29 από τους νεκρούς του φονικού σεισμού στην Λ’ Άκουιλα τον Απρίλιο του 2009.

Κατά τη διάρκεια του σεισμού που έγινε τη νύχτα της 6ης Απριλίου του 2009, είχαν χάσει τη ζωή τους 309 άνθρωποι.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, τα θύματα δεν έπρεπε να κοιμηθούν στα διαμερίσματά τους, διότι είχε προηγηθεί σειρά δονήσεων πριν από τον φονικό σεισμό της 6ης Απριλίου 2009.

Κατά συνέπεια, η ιταλική δικαιοσύνη θεωρεί ότι τα θύματα φέρουν ποσοστό ευθύνης 30%, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να μειωθεί και η αποζημίωση που καταβλήθηκε στους συγγενείς τους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, σε ποσοστό 40% η ευθύνη ανήκει στην οικοδομική εταιρία και κατά 30% στα αρμόδια υπουργεία. Η ετυμηγορία αυτή αφορά 6οροφη πολυκατοικία που βρισκόταν στην οδό Βία Κάμπο Ντι Φόσα. Στον συγκεκριμένο σεισμό είχε χάσει την ζωή του και ο Έλληνας φοιτητής Βασίλης Κουφολιάς.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που στην Ιταλία λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση και οι συγγενείς των θυμάτων κάνουν λόγο για κατάφωρη αδικία, από την στιγμή που θεωρούν ότι, έπειτα από σειρά ελέγχων, είχε αποδειχθεί η ουσιαστική ευθύνη της οικοδομικής επιχείρησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ