Σάλος στην Ιταλία με απόφαση δικαστή: «Το «χούφτωμα» για 10 δευτερόλεπτα δεν είναι παρενόχληση

Αγανακτισμένοι Ιταλοί δημοσιεύουν βίντεο στα social media όπου χαϊδεύουν διάφορα σημεία του σώματός τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση ενός δικαστή ότι το ανεπιθύμητο άγγιγμα που διαρκεί λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα δεν είναι έγκλημα.

Η αμφιλεγόμενη απόφαση είχε ως αποτέλεσμα την αθώωση ενός άνδρα που παραδέχτηκε ότι χάιδευε μια μαθήτρια, αλλά υποστήριξε πως έκανε απλώς πλάκα.

Άνδρες και γυναίκες στην Ιταλία έχουν μπει στο Instagram και στο TikTok για να δημοσιεύσουν τα κλιπ, στα οποία κοιτάζουν την κάμερα ενώ ψηλαφίζουν το στήθος τους δίπλα σε ένα χρονόμετρο που μετράει αντίστροφα από τα 10 δευτερόλεπτα.

Σε άλλα, χαϊδεύονται συνεχώς για εννέα δευτερόλεπτα, μόνο για να σταματήσουν λίγο πριν τελειώσει το χρονόμετρο και να λένε κοροϊδευτικά ότι πρέπει να σταματήσει πριν μετατραπεί επίθεση.

#10secondi – Τα βίντεο διαμαρτυρίας

Χρησιμοποιείται το hashtag #10secondi και τα βίντεο έχουν σκοπό να δείξουν πόσο ανησυχητικά μπορεί να είναι τα 10 δευτερόλεπτα, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επίθεσης.

Τα βίντεο είναι ως απάντηση στην απόφαση του δικαστή για την υπόθεση του 66χρονου Antonio Avola, επιστάτη σε λύκειο της Ρώμης, ο οποίος παραδέχτηκε ότι χάιδεψε μια 17χρονη μαθήτρια στην σκάλα του σχολείου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη la Repubblica (@larepubblica)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Camilla Pagliarosi (@heycamilli)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Francesco Cicconetti (@mehths)

Η περιγραφή της μαθήτριας – «Για μένα αυτό δεν είναι αστείο»

Τον Απρίλιο του 2022, ο Avola σύρθηκε πίσω από το κορίτσι ενώ πήγαινε στην τάξη με μια φίλη της, στη συνέχεια κατέβασε το παντελόνι της και χάιδεψε τους γλουτούς και τα εσώρουχά της. «Αγάπη, ξέρεις ότι αστειευόμουν», είπε ο Avola όταν αντέδρασε η σοκαρισμένη μαθήτρια, σύμφωνα με το BBC. Αφού το κορίτσι ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία, εκείνος παραδέχτηκε ότι την άρπαξε αλλά επέμεινε ότι ήταν απλώς ένα αστείο.

Αν και οι Ιταλοί εισαγγελείς ζήτησαν ποινή φυλάκισης σχεδόν τεσσάρων ετών και καταδίκη για σεξουαλική επίθεση, αυτή την εβδομάδα ένας δικαστής απέρριψε τις κατηγορίες και τον έκρινε αθώο. Ο δικαστής υποστήριξε ότι το ψηλάφισμα «δεν αποτελεί έγκλημα» επειδή δεν διήρκεσε περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Σε πολλές από τις αναρτήσεις, μετά το τέλος των χρονόμετρων, οι άνθρωποι στα βίντεο εκφράζουν την περιφρόνησή τους για την απόφαση και υποστηρίζουν ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αγγίξει κανέναν για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.

Εξοργισμένη με την κατάληξη της υπόθεσης είναι και η κοπέλα στο επίκεντρο της υπόθεσης. «Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι αστειευόταν; Λοιπόν, δεν ήταν αστείο για μένα», είπε στην εφημερίδα Corriere della Sera, σύμφωνα με το BBC.

«Ο φύλακας ανέβηκε από πίσω χωρίς να πει τίποτα. Έβαλε τα χέρια του κάτω από το παντελόνι μου και μέσα στο εσώρουχό μου» περιέγραψε η μαθήτρια και συνέχισε λέγοντας «Μου έπιασε το κάτω μέρος. Στη συνέχεια, με τράβηξε προς τα πάνω τραυματίζοντας την ευαίσθητη περιοχή μου. Για μένα αυτό δεν είναι αστείο. Δεν πρέπει έτσι ένας ηλικιωμένος να κάνει «αστείο» με έναν έφηβο». «Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα ήταν υπεραρκετά για τον φροντιστή για να με κάνει να νιώσω τα χέρια του πάνω μου» τόνισε η ανήλικη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ