Δείτε για ποιον λόγο ιερέας αρνήθηκε να βαφτίσει μωρό και προκάλεσε σάλο – ΒΙΝΤΕΟ

Αναστατωμένη μια μητέρα κατήγγειλε Ρώσο ορθόδοξο ιερέα ότι δεν δέχθηκε να της βαφτίσει το κοριτσάκι της γιατί είδε το σημάδι που φέρει το παιδί από τη γέννησή του και πίστεψε ότι είναι μεταδοτική ασθένεια.

Η 22χρονη Μαρία Κβοστάντσεβα, είπε ότι έφερε το μωρό της στην εκκλησία στην πόλη Κουργκάν, νοτιοκεντρικά της Ρωσίας, ο παπάς της είπε ότι δεν θα επιτρέψει στη μικρή Βίκα να συμμετέχει σε ομαδική βάφτιση.

“Ο παπάς δεν ήθελε να αγγίξει τη Βίκα. Μου είπε ότι το σημάδι μπορεί να είναι μεταδοτικό και ότι θεωρούσε πως το ποίμνιό του δεν θα το καταλάβαινε αυτό” ανέφερε συγχυσμένη η μητέρα. Σύμφωνα με την ίδια, η τελετή πραγματοποιείται για αρκετές οικογένειες ταυτόχρονο και ο ιερέας εξέφρασε τον φόβο ότι άλλοι γονείς δεν θα ήθελαν τη Βίκα λόγω του ότι είναι “ασυνήθιστο παιδί”.

Ο Μιχαήλ Νασόνοφ, εκπρόσωπος της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Κουργκάν, είπε στα τοπικά Μέσα: “Ο ιερέας θα τεθεί σε πειθαρχικό έλεγχο. Καταδικάζουμε ό,τι συνέβη. Είμαι σίγουρος πως αν η μητέρα ξαναπάει στην εκκλησία, η τελετή θα πραγματοποιηθεί αυτήν τη φορά”.

Η γυναίκα είπε ότι σπάνια βγάζει το παιδί από το σπίτι για να το προστατεύσει από τα επικριτικά σχόλια του κόσμου. “Όταν γέννησα τη Βίκα η μαία είπε “είναι κάπως βρώμικη ή όχι;” και προσπάθησε να την καθαρίσει με χαρτομάντιλο. Ο κόσμος στον δρόμο συχνά τη δείχνουν με το δάχτυλο και γελούν. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ”.

“Το μωρό μου είναι όμορφο και την αγαπάμε πολύ. Ο γιος μου λέει πως “ο ήλιος φίλησε τη Βίκα””.

Το μωρό διεγνώσθη με μεγάλα συγγενή μελανοκύτταρα. Η κατάστασή της είναι επικίνδυνη καθώς υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εξελιχθεί σε μελάνωμα, είδος καρκίνου του δέρματος.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.