Σάλος με το εξώφυλλο της Σερένα Ουίλιαμς στο GQ – ΦΩΤΟ

Απρεπής, επικίνδυνη,ρατσιστική και τρανσοφοβική χαρακτηρίζεται από αναγνώστες η κίνηση των υπευθύνων του περιοδικού GQ να βάλουν εισαγωγικά στον τίτλο “Γυναίκα” της Χρονιάς για τη Σερένα Ουίλιαμς.

Το περιοδικό απονέμει τα βραβεία Άνδρας της Χρονιάς 2018 και κυκλοφορεί με τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα. Ένα από αυτά κοσμεί και η κορυφαία τενίστρια η οποία θα βραβευθεί ως Γυναίκα της Χρονιάς. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του περιοδικού έκριναν φρόνιμο να βάλουν το φύλο της σε εισαγωγικά κάτι που προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Πολλοί αναγνώστες ζήτησαν επεξήγηση, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι πρόκειται για ρατσιστική διάκριση.

Προς υπεράσπιση του περιοδικού, κάποιοι ανέφεραν ότι η λέξη “woman” έχει γραφεί ιδιόχειρα από τον σχεδιαστή Virgil Abloh, στενό φίλο της Ουίλιαμς που σχεδιάζει και τις φούστες που φόρεσε στο US Open. Αλλά δεν παύει να θεωρείται υποτιμητικό και προσβλητικό για τη Σερένα να αναφέρονται σε εκείνη ως “υποτιθέμενη γυναίκα” όπως οι περισσότεροι ερμηνεύουν τα εισαγωγικά. Άλλωστε, εδώ και χρόνια η τενίστρια δέχεται επιθέσεις για την εξωτερική της εμφάνιση και τη σωματική διάπλαση ενώ κάποιοι εσκεμμένα αναφέρονται σε εκείνη σε άλλο φύλο.

Στους τρεις άνδρες Μάικλ Τζόρνταν, Χένρι Γκόλντινγκ και Τζόνα Χιλ, που κοσμούν τα άλλα τρία εξώφυλλα η λέξη άνδρας δεν βρίσκεται μέσα σε εισαγωγικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ