Σάλος με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Πήρε ιδιωτικό αεροπλάνο για ταξίδι 50 χλμ.

Αντιδράσεις προκάλεσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την επιλογή της να ταξιδέψει με ιδιωτικό αεροπλάνο για μία απόσταση 50 χιλιομέτρων, εν μέσω της Διάσκεψης για το Κλίμα Cop26. Κι όλα αυτά, ενώ η πρόεδρος της Κομισιόν είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να τιμολογηθεί ο άνθρακας καθώς η φύση δεν μπορεί να πληρώσει πλέον αυτό το τίμημα.

Σύμφωνα με τη Le Soir που επικαλείται πληροφορίες της Telegraph, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, έχει χρησιμοποιήσει αεροπλάνο αρκετές φορές για τα επίσημα ταξίδια της. Ταξίδια που εγείρουν ερωτήματα τη στιγμή που στη Γλασκώβη διεξαγόταν η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Όπως σημειώνει η Bild, μπορεί η πρόεδρος της Κομισιόν να μιλάει πολύ για την προστασία του κλίματος, όμως η ίδια δεν φαίνεται να το παίρνει πολύ στα σοβαρά, ενώ η επιλογή της να ταξιδέψει με αεροπλάνο για να καλύψει μικρές αποστάσεις μπορεί να είναι τρεις φορές πιο ακριβή για την ΕΕ.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αεροπλάνο

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ταξίδεψε από τη Βιέννη στην Μπρατισλάβα, μία απόσταση 50 χιλιομέτρων, με ιδιωτικό αεροπλάνο, αντί με τρένο, που θα ήταν πιο οικολογικό.

Όμως, σύμφωνα με την Telegraph, αυτό δεν είναι το μόνο σύντομο αεροπορικό ταξίδι της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το 2020, πήρε ένα τζετ από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο με στόχο να συνεχίσει τις εμπορικές διαπραγματεύσεις σχετικά με το Brexit.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ