Σάλος με εστιατόριο στην Γαλλία: Έβαλε ταμπέλα ότι απαγορεύονται τα παιδιά

Στην εξώπορτα του καταστήματός του, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου κόλλησε μια αφίσα που απαγορεύει την πρόσβαση στα παιδιά κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Η ανάρτηση έκτοτε καταργήθηκε, αλλά η πρωτοβουλία έχει προκαλέσει ευρεία κριτική στη Γαλλία και σάλο στα social media.

Στο Ribeauvillé, στο Haut-Rhin, ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου προσφέρει ένα πρωτότυπο καλωσόρισμα στα παιδιά κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης αγοράς. Η παρουσία τους όντως απαγορεύεται εντός της εγκατάστασης. Στην εξώπορτα του εστιατορίου, ορατή από όλους τους πελάτες που θα ήθελαν να μπουν μέσα, γράφει σε μια μικρή αφίσα: «όχι παιδιά, ευχαριστώ».

Ένα μήνυμα “που βλάπτει το επάγγελμα”

Ως μια «απομονωμένη» πρωτοβουλία χαρακτήρισε το περιστατικό το Γραφείο Τουρισμού Ribeauvillé-Riquewihr, το οποίο επίσης υπενθυμίζει ότι αυτό το εστιατόριο δεν είναι μέλος του δικτύου του.

«Το Τουριστικό Γραφείο αποδοκιμάζει αυτού του είδους τα μηνύματα που είναι επιζήμια για το επάγγελμα και την επικράτεια», τονίζεται σε δελτίο Τύπου. «Ωστόσο, ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει σύγχυση μεταξύ αυτής της μεμονωμένης περίπτωσης και ολόκληρου του κλάδου» σημειώνεται.

Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους, η υπεύθυνη του εστιατορίου αναγνωρίζει ότι «δεν έπρεπε να έχει μπει η ταμπέλα στην πόρτα», αλλά επιβεβαιώνει: «θα συνεχίσουμε να αρνούμαστε τα κακομαθημένα παιδιά».

Και συνέχισε: «Το 90% των παιδιών είναι σούπερ κακομαθημένα. Είναι παιδιά βασιλιάδες. Αγγίζουν τα πάντα, φωνάζουν, τρέχουν, χαλάνε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μας, βάζουν τα βρώμικα παπούτσια τους στα παγκάκια».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ