Σάλος για τη λεζάντα με την “καυτή Γιαπωνέζα νοσοκόμα” του Νιου Τζέρσεϊ

Μία γκάφα ολκής έκανε η τρίτη μεγαλύτερη καθημερινής κυκλοφορίας εφημερίδα του Νιου Τζέρσεϊ, προκαλώντας σάλο μέσα στο σαββατοκύριακο. Αιτία η λεζάντα σε μία φωτογραφία που χαρακτηρίστηκε τόσο μισογυνική όσο και ρατσιστική: “Μία γαμ@@@@να καυτή νοσοκόμα, εντελώς Γιαπωνέζα, γεμίζει μία σύριγγα με δόση από το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊο” αναγραφόταν μεταξύ άλλων στη λεζάντα. Στο ήδη προσβλητικό κείμενο, υπήρχε και ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός “a total JAP”, εντελώς Γιαπωνέζα, δηλαδή. Η φωτογραφία αποδίδεται στον Γουστάβο Μαρτίνες Κοντρέρας, και συνόδευε κείμενο υπό το όνομά του σχετικά με τις προσπάθειες να φέρουν το εμβόλιο σε έγχρωμους στο Τζέρσεϊ Σορ.

Μετά τη γενική κατακραυγή η λεζάντα διορθώθηκε και τελικά η φωτό διαγράφηκε σε μετέπειτα αναθεωρήσεις της ιστορίας, σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Γουαϊλντστιν της “New Jersey Globe” που παρατήρησε τη λεζάντα.

Ο γερουσιαστής Βιν Γκόπαλ σχολίασε ότι δεν είναι μόνο αηδιαστικό αλλά πρέπει η Asbury Park Press να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερο για ποιον λόγο και πώς έγινε αυτή η ανάρτηση”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ