Σάλος από δηλώσεις Ιταλού ιερέα

Σάλος από δηλώσεις Ιταλού ιερέα

 

«Οι γυναίκες προκαλούν, φορούν κοντά φορέματα, είναι οι δαίμονες του πειρασμού και πρέπει να προχωρήσουν σε βαθιά αυτοκριτική», αυτά είναι τα λόγια καθολικού ιερέα στην Ιταλία που έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.

Οι θέσεις αυτές, που ο καθολικός ιερέας Πιέρο Κόρσι, αποφάσισε να τοιχοκολλήσει έξω από την εκκλησία του, στην περιφέρεια της Λα Σπέτσια της βορειοδυτικής Ιταλίας, προκάλεσαν τεράστιες «πολεμικές» και οργισμένες αντιδράσεις.

«Ο φανατισμένος Τύπος γράφει ότι για τις διάφορες βίαιες επιθέσεις κατά των γυναικών, φταίνε οι άντρες. Στην πραγματικότητα, όμως, ευθύνονται οι σύζυγοι και μητέρες, που δεν κοιτάζουν τα παιδιά τους, δεν μαγειρεύουν, δεν πλένουν τα ρούχα. Όταν μια οικογένεια διαλύεται και φτάνουμε μέχρι και σε δολοφονίες οι ευθύνες, συχνά βαραίνουν και τους δυο συζύγους», αναφέρεται, επίσης, στο κείμενο που τοιχοκόλλησε ο καθολικός παπάς.

Οι ανήκουστες αυτές θέσεις περιέχονται σε φονταμενταλιστικό ιστότοπο του διαδικτύου, στην διεύθυνση pontifex.roma.it. Ο πατέρας Κάρλο «κατέβασε» το κείμενο, και, προφανώς, εγκρίνοντάς το, θέλησε να του δώσει ευρύτερη δημοσιότητα, στο ποίμνιό του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της κωμόπολης Λέριτσι, κοντά στην Γένοβα, όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη εκκλησία, χαρακτήρισαν αμέσως «παραληρηματικές και προκλητικές τις θέσεις του ρωμαιοκαθολικού ιερωμένου, υπενθυμίζοντάς του ότι ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος, το 1995, είχε γράψει ανοικτή επιστολή προς όλες τις γυναίκες, για να τις ευχαριστήσει για το έργο και την συμβολή τους στην κοινωνία.

«Φτάνει, πια, με την εξωφρενική ενοχοποίηση των γυναικών. Θέσεις σαν και αυτές, που, έξω από μια εκκλησία τις διαβάζουν όλοι -ακόμη και τα μικρά παιδιά- είναι μια ξεκάθαρη προτροπή προς το φόνο και την κακομεταχείριση των γυναικών», λένε οι υπεύθυνες του «Ροζ τηλεφώνου», το οποίο παρέχει άμεσες βοήθειες και στήριξη στις ιταλίδες που είναι θύματα βίαιων συμπεριφορών.

Όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στιγματίζουν, σήμερα, το «κείμενο της ντροπής», όπως το χαρακτηρίζουν, που τοιχοκολλήθηκε από τον πατέρα Κάρλο στην είσοδο του ναού του.

Ο εν λόγω παπάς, πάντως είχε ήδη προκαλέσει αρνητικά σχόλια, στο παρελθόν, με εχθρικές δηλώσεις του κατά των μεταναστών, του Ισλάμ και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ