«Η Αλβανία είναι ναρκοκράτος και ο Έντι Ράμα ναρκοδικάτορας» είπε ο ηγέτης της αλβανικής αντιπολίτευσης και υποψήφιος πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Παράλληλα τόνισε ότι με την εκλογή του θα επαναφέρει το σύμφωνο φιλίας Ελλάδας – Αλβανίας που είχε υπογράψει το 1996 με τον Κωστή Στεφανόπουλο.
Η Αλβανία τρέχει με προεκλογικούς ρυθμούς εν όψει των εκλογών της 11ης Μαΐου.
Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Σαλί Μπερίσα πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκε και ο Ελληνικό Εθνικός Ύμνος ενώ ο ίδιος είπε «ευχαριστώ» στα ελληνικά για την παρουσία ομογενών από την Βόρειο Ήπειρο.
Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση ώστε οι ομογενείς και οι Αλβανοί της διασποράς να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα άσκησης του εκλογικού δικαιώματος μέσω επιστολικής ψήφου. Με αυτόν τον τρόπο, δίνεται η δυνατότητα στο Ελληνισμό της Αλβανίας να ψηφίσει από τον τόπο κατοικίας τους χωρίς να απαιτείται η μετάβαση του στη γειτονική χώρα και κατ’ επέκταση η φυσική παρουσία τους στο εκλογικό κέντρο, στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι.
Επισημαίνεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα επιστολικής ψήφου kqz.gov.al θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 4 Μαρτίου. Η διαδικασία είναι απλή και γρήγορη, με αποτέλεσμα να ενθαρρύνεται η μαζική συμμετοχή στις επικείμενες εκλογές.
Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης στην Αλβανία, Σαλί Μπερίσα, παραχώρησε συνέντευξη στον Χρήστο Μαζανίτη, η οποία μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.
«Στην Αλβανία οι εκλογές είναι μια φάρσα. Η Αλβανία είναι ένα ναρκοκράτος, του οποίου ο ναρκοδικτάτορας (Έντι Ράμα) κινητοποιεί όλη την χώρα στην διαδικασία των εκλογών. Χρησιμοποιεί χρήματα για να εξαγοράζει ψήφους. Χρησιμοποιεί την μαφία τα χειρότερα καρτέλ της μαφίας για να απειλήσει κόσμο», υπογράμμισε ο κ. Μπερίσα.
«Η Αλβανία έχει 3 ηγέτες της αντιπολίτευσης στην φυλακή. Ο Φρέντης Μπελέρης είναι η πιο τυπική περίπτωση που ο Έντι Ράμα χρησιμοποίησε την αστυνομία του και τους ελεγχόμενους δικαστές για να πετύχει τους σκοπούς του. Ο Ράμα ελέγχει όλες τις τηλεοράσεις και τώρα κλείνει το Τικ Τοκ γιατί οι νέοι του ασκούν κριτική. Οι συνεργάτες του έχουν καταγράφει να έχουν συνεργασία με καρτέλ του Μεξικό. Με την Σιναλόα», πρόσθεσε στη συνέχεια
«Πάντα εργαζόμουν και προωθούσα τον διάλογο για να λύσουμε τα προβλήματα μας και να προχωρήσουμε. Το 1996 μαζί με τον Πρόεδρο Στεφανόπουλο, είχαμε υπογράψει συμφωνία έχοντας εργαστεί στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών κι είχαμε υπογράψει μια πολύ καλά η συμφωνία κατά την κρίση μου που βγήκαμε κι οι δυο κερδισμένοι», είπε μιλώντας για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις και συνέχισε, «Ο Έντι Ράμα δεν προσέφυγε στο διεθνές δικαστήριο. Οι Έλληνες προσπάθησαν. Όμως ο Ράμα την τορπίλισε. Εγώ θα επαναφέρω τη συμφωνία και θα συνεργαστώ με την Ελλάδα».
Σε ότι αφορά την υπόθεση Μπελέρη, είπε, «αυτό που έκανε με την Χειμάρρα ήταν μεγάλη προβοκάτσια.Το έκανε για δικούς του λόγους. Γιατί ο Μπελέρης δεν ήθελε να δώσει στον Ράμα το φαράγγι της περιοχής. Το οποίο η μάνα του Ράμα και τα ξαδέρφια του έχουν πάρει. Ότι είδατε είναι η προσπάθεια του Ράμα να αρπάξει ένα από τα πιο γνωστά φαράγγια. Άρα ο Ράμα έχει μόνο μαφιόζικα συμφέροντα», ολοκλήρωσε.