Σαγκάη: ο χαλκός είναι χρυσός

Για τους κατοίκους της Σαγκάης, τα λεωφορεία αποτελούν το βασικό τρόπο μεταφοράς τους. Ο πληθυσμός της πόλης ξοδεύει περίπου 8% του χρόνου του καθημερινά ταξιδεύοντας με λεωφορείο, ισοδυναμώντας με περίπου μιάμιση ώρα σε καθημερινή βάση. Με στόχο την προστασία της υγείας των επιβατών, στα μηχανήματα κλιματισμού των λεωφορείων προστέθηκαν χάλκινα στοιχεία, έτσι ώστε να εξουδετερώνουν ολοκληρωτικά τα βακτήρια, τους ιούς και τους μύκητες που συντηρούνται κυκλοφορούν μέσα στο σύστημα. 

Η ποιότητα του αέρα εντός των λεωφορείων αποτελεί βασικό μέλημα, καθώς παθογόνοι οργανισμοί που βρίσκονται στον αέρα μπορούν να περάσουν στους επιβάτες. Ο χαλκός και πολλά από τα κράματα του, έχουν αποδειχθεί ότι εξουδετερώνουν παθογόνους  οργανισμούς που προκαλούν ασθένειες μέσω της επαφής, κάτι που οδήγησε στην εγκατάστασή του σε νοσοκομεία, σχολεία και βασικούς κόμβους μέσων μεταφοράς παγκοσμίως. Κατά την παρούσα περίοδο αναπτύσσεται με τη μορφή των πολυαγγιζόμενων επιφανειών – όπως χερούλια πόρτας, βρύσες και διακόπτες φώτων.

Η Σαγκάη οδηγεί τις εξελίξεις με την τοποθέτηση αντιμικροβιακού χαλκού σε συστήματα θέρμανσης και ψύξης στα λεωφορεία, αντικαθιστώντας τα συνήθη στοιχεία αλουμινίου.

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ