“Ροζ” σκάνδαλο με γυναίκα κυβερνήτη

“Ροζ” σκάνδαλο με γυναίκα κυβερνήτη

“Ροζ” σκάνδαλο ή απλώς ανδρική προκατάληψη κατά των γυναικών αξιωματικών είναι το ερώτημα που απασχολεί τη βρετανική κοινή γνώμη όταν πληροφορήθηκε πως η 42χρονη Σάρα Γουέστ, κυβερνήτης της φρεγάτας «HMS Portland», τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά από καταγγελίες αξιωματούχου ότι διατηρούσε «ανάρμοστη» σχέση με μέλος του πληρώματος.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι παραβίασε τον Κώδικα Κοινωνικής Συμπεριφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με τον οποίο ναι μεν δεν απαγορεύονται οι σχέσεις μεταξύ των αξιωματικών, μόνο όμως αν δεν «θέτουν σε κίνδυνο την επιχειρησιακή τους ικανότητα».

Το σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελίες άλλου αξιωματικού, ο οποίος αποκάλυψε ότι η Σάρα έχει συνάψει δεσμό με άνδρα του πληρώματος του πλοίου για τον οποίο δεν έχει γίνει γνωστό αν είναι παντρεμένος ή όχι. Σημειώνεται ότι η Γουέστ ήταν παντρεμένη με πιλότο του Βασιλικού Ναυτικού με τον οποίο όμως έχει χωρίσει. Τα βρετανικά ΜΜΕ επισημαίνουν πάντως ότι το σκάνδαλο δεν θα έπαιρνε τέτοιες διαστάσεις εάν ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου ήταν άνδρας. 

 

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ