Ρωσικός στρατός έχει συγκεντρωθεί στα ουκρανικά σύνορα

Ρωσικός στρατός έχει συγκεντρωθεί στα ουκρανικά σύνορα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατεύματα πολύ καλά εξοπλισμένα κοντά στα ουκρανικά σύνορα, ανέφερε ο πρέσβης της Βρετανίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το οποίο συνεδριάζει εκ νέου για να εξετάσει την κατάσταση στην περιοχή.

Ο βρετανός πρέσβης στον ΟΗΕ είπε χαρακτηριστικά ότι αυτά τα στρατεύματα συμπληρώνουν τους 25.000 στρατιώτες που πρόσφατα αναπτύχθηκαν στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα τον περασμένο μήνα.

«Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι υπάρχουν ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή των συνόρων με την Ουκρανία ο αριθμός των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 35.000 και 40.000 στρατιωτών. Τα ρωσικά στρατεύματα είναι εξοπλισμένα με μαχητικά αεροσκάφη, άρματα μάχης, πυροβολικό και μονάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης» τόνισε ο πρέσβης Μαρκ Λάιαλ Γκράντ.

«Τα στρατεύματα αυτά είναι ένας αριθμός επιπλέον των 25.000 στρατιωτών της Ρωσίας που μεταφέρθηκαν παράνομα στην Κριμαία» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρέσβης στον ΟΗΕ κατά την ομιλία του στη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ