Ρωσία: Προτείναμε σύντομη κατάπαυση πυρός σε κάποιες περιοχές της Ουκρανίας – Θα επιστρέψουμε περισσότερες από 6.000 σορούς Ουκρανών

Η Μόσχα πρότεινε κατά την διάρκεια της συνάντησης με την ουκρανική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη σύντομη κατάπαυση πυρός σε κάποιες περιοχές της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.

Κωνσταντινούπολη: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ουκρανίας – Ρωσίας – Αποφάσισαν νέα ανταλλαγή αιχμαλώτων

Ο Μεντίνσκι που είναι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ρωσίας στις συνομιλίες, είπε ότι η Ρωσία πρότεινε κατάπαυση πυρός δύο, τριών ημερών σε κάποιες ουκρανικές περιοχές.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της συνάντησης είπε ότι οι Ρώσοι διαπραγματευτές έδωσαν ένα λεπτομερές μνημόνιο στην ουκρανική πλευρά με τους όρους της Μόσχας για μία πλήρη κατάπαυση πυρός.

Ουκρανία – Ρωσία: Ξεκίνησε ο νέος γύρος συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη – Κύριο μέλημα να διασφαλίσουμε βιώσιμη ειρήνη, είπε ο Φιντάν

Επιπλέον τόνισε ότι το μνημόνιο περιέχει τα βήματα για πλήρη κατάπαυση του πυρός και ότι η Ουκρανία θα το εξετάσει. Τέλος ο Μεντίνσκι υπογράμμισε ότι η Ρωσία θα παραδώσει στις ουκρανικές αρχές περισσότερες από 6.000 σορούς Ουκρανών την επόμενη εβδομάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK