Ρωσία: H έρευνα του Boeing να μην γίνει από την Ουκρανία

Ρωσία: H έρευνα του Boeing να μην γίνει από την Ουκρανία

Η Ρωσία ζήτησε η έρευνα για την κατάρριψη της πτήσης MH17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών να διεξαχθεί και να καθοδηγηθεί από την «διεθνή κοινότητα» και όχι από την Ουκρανία, όπως είπε η πρέσβειρα της χώρας στη Μαλαισία. «Η κατάσταση είναι μοναδική η περιοχή είναι μια εμπόλεμη ζώνη. Πιστεύω ότι η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να είναι ευέλικτη σε αυτό και να ενεργεί κατά τρόπο αποδεκτό από όλες τις πλευρές» είπε η πρέσβειρα της Ρωσίας στη Μαλαισία, Λιουντμίλα Βορομπγιέβα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η Ρωσία έχει ζητήσει να διεξαχθεί δίκαιη, συνολική και πλήρης έρευνα υπό την εποπτεία του ICAO», ανέφερε ακόμη η Βορομπγιέβα. Ο ICAO είναι ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών. «Έχουμε ήδη απευθύνει έκκληση για τη διενέργεια έρευνας που να γίνει υπό την εποπτεία του ICAO. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι αντάρτες, όπως καταλαβαίνουμε, δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση του Κιέβου», δήλωσε επίσης η Ρωσίδα διπλωμάτης. «Γι ‘αυτό ήταν απρόθυμοι να παραδώσουν όλα τα στοιχεία όπως τα μαύρα κουτιά στην ουκρανική πλευρά, επειδή φοβούνται ότι τα αποδεικτικά στοιχεία θα αλλοιωθούν».

Η πτήση ΜΗ17 των Μαλαισιανών Αερογραμμών καταρρίφθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας και τους 298 ανθρώπους που επέβαιναν στο Μπόινγκ 777. Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, που θα μπορούσαν να παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες της αεροπορικής τραγωδίας στην ανατολική Ουκρανία, παραδόθηκαν από τους φιλορώσους αυτονομιστές σε αξιωματούχους της Μαλαισίας τα ξημερώματα της Τρίτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ