Ρωσία: Φρικιαστική επιχείρηση στη ναυαγισμένη ναυαρχίδα της Μαύρης Θάλασσας

Μυστική και μακάβρια επιχείρηση για την ανάσυρση των νεκρών ναυτών από τη ναυαγισμένη ναυαρχίδα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας διεξήγε το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, ενώ καταγγελίες αναφέρουν ότι οι αξιωματικοί εγκατέλειψαν το σκάφος να βυθιστεί, αφήνοντας πίσω αβοήθητους τους τραυματίες ναύτες.

Το καταδρομικό φέρεται να βυθίστηκε στις 14 Απριλίου, μάλλον από πύραυλο Neptune που εκτόξευσαν οι ουκρανικές δυνάμεις. Η Ρωσία αρνείται να ανακοινώσει ακριβή αριθμό των θυμάτων από τη βύθιση του πλοίου. Οι ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών αναφέρουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαν επί δύο εβδομάδες μετά τη βύθιση του πλοίου ειδικές επιχειρήσεις με πολλά ναυαγοσωστικά πλοία στην περιοχή.

Ταυτοχρόνως, η βρετανική εφημερίδα Ντέηλι Μέηλ δημοσιεύει καταγγελίες συγγενών των ναυτών που χάθηκα, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι οι αξιωματικοί “εγκατέλειψαν σαν τα ποντίκια το πλοίο” και αφήνοντας τους κληρωτούς ναύτες να πνιγούν. ” Έβγαλαν τα πτώματα των παιδιών, αφαίρεσαν τον διαβαθμισμένο, απόρρητο οπλισμό και καθάρισαν το καταδρομικό”, δηλώνει στην εφημερίδα ο Βαντίμ Σκιμπίτσκυι, εκπρόσωπος των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Οι ουκρανικές υπηρεσίες υποστηρίζουν ότι η Ρωσία αφαίρεσε από το σκάφος οτιδήποτε δεν ήθελε να πέσει στα χέρια τρίτης χώρας και δεν είναι σαφές τι απέγιναν οι σωροί των ναυτών που ανασύρθηκαν από το ναυάγιο.

Η φρικιαστική επιχείρηση για την ανάκτηση των νεκρών φέρεται να έγινε, μετά την κλιμάκωση της οργής των συγγενών του πληρώματος, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι οι ρωσικές αρχές κρύβουν την αλήθεια για την τύχη των αγνοουμένων ναυτικών, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν κληρωτοί που υπηρετούσαν τη θητεία τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ