Ρωσία: Αργία αύριο στη Μόσχα παρά την υποχώρηση της Wagner

Αργία θα είναι η αυριανή ημέρα για την Μόσχα, όπως επιβεβαίωσε, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σαμπιάνιν. Η αργία θα ισχύσει, παρότι η ένοπλη ανταρσία της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner έλαβε τέλος.

Ανταρσία της Wagner: «Η σχέση Κρεμλίνου-Wagner έχει τελειώσει» – Η ανάλυση στρατιωτικού εμπειρογνώμονα

Τις πρώτες πρωινές του Σαββάτου, όταν οι μισθοφόροι του Γεβγκένι Πριγκόζιν μπήκαν στη Ρωσία και κινούνταν προς την πρωτεύουσα, ο κ. Σαμπιάνιν ανακοίνωσε πως η Δευτέρα θα ήταν αργία για τους περισσότερους Μοσχοβίτες και τους κάλεσε να μείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Ο ολιγάρχης που μετατράπηκε σε πολέμαρχο και οι χιλιάδες μισθοφόροι του έλεγαν πως είχαν σκοπό να απομακρύνουν τη ρωσική στρατιωτική ηγεσία και να την «τιμωρήσουν» έπειτα από επίθεση εναντίον βάσης της Wagner με πολλά θύματα. Η ανταρσία ήγειρε το φάσμα του εμφυλίου πολέμου και στη Μόσχα επιβλήθηκαν έκτακτα μέτρα από τις δυνάμεις ασφαλείας, που έστησαν οδοφράγματα και έκλεισαν δρόμους.

Wagner: Τι αναφέρει ειδικός αναλυτής του πολεμικού ναυτικού της Ρωσίας – «Πρέπει να υπάρξει “κάποια” λογοδοσία»

Η δραματική εξέγερση των μισθοφόρων τερματίστηκε χάρη σε μεσολάβηση του Μινσκ· το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως θα επιτραπεί στον κ. Πριγκόζιν να εγκατασταθεί στη Λευκορωσία και η δίωξη σε βάρος του θα μπει στο αρχείο. Μολαταύτα, ο κ. Σαμπιάνιν είπε σήμερα πως η απόφασή του να κηρύξει αργία την αυριανή ημέρα ισχύει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ