Ρωσία: 18χρονος πυροδότησε αυτοσχέδια βόμβα σε ορθόδοξο σχολείο – 8 τραυματίες

Ένας 18χρονος απόφοιτος ορθόδοξου σχολείου στην πόλη Σερπούχοβ της Ρωσίας πυροδότησε βόμβα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ίδιος και τουλάχιστον 8 ακόμη άτομα, σύμφωνα με το RT.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ο 18χρονος είχε πάνω του αυτοσχέδια βόμβα. Ο 18χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς από την έκρηξη έχασε το πόδι του.

Οι επιθέσεις με βόμβες και τα περιστατικά ένοπλων επιθέσεων στα σχολεία ήταν σπάνια στη Ρωσία, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί, ωθώντας τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

«Σήμερα στις 08:24 τοπική ώρα (07:24 ώρα Ελλάδας), ένας 18χρονος απόφοιτος του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος εισήλθε στον χώρο του ορθόδοξου σχολείου που βρίσκεται δίπλα στο μοναστήρι Βλαντίτσνι Βεντένσκι στην πόλη Σερπούχοφ και πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε», εξήγησε το υπουργείο Εσωτερικών της περιφέρειας της Μόσχας.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Αντρέι Βορομπίοφ, «γιατροί έχουν αναλάβει τα παιδιά που έχουν τραυματιστεί και δεν απειλείται η ζωή τους».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ