Ρομπάι: Προχωρήστε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις

Ρομπάι: Προχωρήστε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις

 

Κάλεσμα στη Γαλλία να προχωρήσει σε «βαθιές μεταρρυθμίσεις» απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, εκτιμώντας ότι αυτό είναι πιο σημαντικό από ό,τι η επίτευξη των αριθμητικών στόχων που της έχουν τεθεί για την μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματός της.

«Οι στόχοι όσον αφορά στα ποσοστά είναι λιγότερο σημαντικοί από τις διαρθρωτικές προσπάθειες και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», επισήμανε ο Βέλγος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Στοκχόλμη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι εξετάζει το να δώσει δύο επιπλέον χρόνια στη Γαλλία, ως το 2015, για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της στο 3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) της. Για τον Βαν Ρόμπάι όμως, «αυτό δεν μπορεί να γίνει άνευ ανταλλάγματος».

«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί, ούτε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», υπενθύμισε. «Εάν αποφασιστεί η αναβολή, θα συσχετίζεται με την προώθηση νέων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» στο άμεσο μέλλον, τόνισε.

Υπενθύμισε ακόμα στη γαλλική κυβέρνηση ότι οφείλει να «προχωρήσει σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε όλων των ειδών τους τομείς: στην αγορά εργασίας, στην αγορά προϊόντων» και ούτω καθεξής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ