Ρώμη: Το παγωτό του βγήκε… πικρό—Έφαγε πρόστιμο επειδή έτρωγε στα σκαλιά συντριβανιού

Πρόστιμο εκατοντάδων ευρώ επιβλήθηκε σε έναν Αμερικανό τουρίστα στη Ρώμη, καθώς συνελήφθη  να τρώει παγωτό, ενώ καθόταν σε ένα από τα συντριβάνια της πόλης.

Στον 55χρονο ταξιδιώτη επιβλήθηκε πρόστιμο 450 ευρώ, επειδή κάθισε στα σκαλιά, στη Fontana dei Catecumeni στην Piazza della Madonna dei Monti και άρχισε να τρώει γύρω στη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ανέφερε το CNN, επικαλούμενο την τοπική αστυνομία.

Οι αστυνομικοί επέβαλαν πρόστιμο στον άνδρα σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την «ευπρέπεια» και να προστατεύσουν συντριβάνια – μνημεία στην πόλη, καθώς «είχε πρόθεση να πιει και να φάει σε τμήμα του συντριβανιού».

Το συντριβάνι, είναι κατασκευασμένο από τραβερτίνη και χτίστηκε από τον Μπατίστα Ρουσκόνι γύρω στο 1588 – 1589. Το 1997 έγιναν εργασίες αποκατάστασής του.

Στη διάσημη πόλη απαγορεύεται επίσης η κατανάλωση ποτών στους δρόμους, η οργάνωση περιηγήσεων σε μπαρ κ.α ,ανέφερε το CNN.

Το 2019, η δημοτική αρχή όρισε βαρύ πρόστιμο σε όσους κάθονται, τρώνε ή πίνουν στα Ισπανικά Σκαλιά της πόλης, που ήταν κάποτε δημοφιλές και εμβληματικό μέρος για ξεκούραση.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.