Ρώμη: “Η Φοντάνα ντι Τρέβι δεν είναι μπανιέρα” – Τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες

Το κύμα καύσωνα σαρώνει την Ιταλία και όταν στη Ρώμη ο υδράργυρος σκαρφαλώνει στα ύψη άνθρωποι και ζώα αναζητούν μια πηγή δροσιάς στα σιντριβάνια της πόλης.

Ωστόσο, όσοι επιδιώξουν να αναζητούν ανάσα δροσιάς στο νερό των σιντριβανιών, τότε θα το πληρώσουν ακριβά. Τα πρόστιμα που επιβάλλουν πλέον οι δημοτικές αρχές της πόλης μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 500 ευρώ.

«Εδώ δεν είναι πισίνα ούτε μπανιέρα», λέει αυστηρά ένας αστυνομικός που έχει επιφορτιστεί με τη φύλαξη του ιστορικού σιντριβανιού Φοντάνα ντι Τρέβι στην καρδιά της “Αιώνιας Πόλης”. Όταν ο καύσωνας χτυπά τη Ρώμη, όπως τις προηγούμενες ημέρες, βρίσκεται περικυκλωμένος από την αφόρητη ζέστη και ένα πλήθος τουριστών που σπεύδουν να θαυμάσουν το μνημείο. Με τη σφυρίχτρα του απομακρύνει διαρκώς ανθρώπους που τολμούν να βουτήξουν ή απλά να δροσιστούν στα νερά του.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, με αφορμή και τον φετινό καύσωνα, αποφάσισε να επέμβει. Με ένα διάταγμα προσπαθεί να βάλει ασπίδα προστασίας όλων των ιστορικών σιντριβανιών της πόλης έως το τέλος Οκτωβρίου. Το πικνίκ, το βούτηγμα των ποδιών, το κάθισμα στις άκρες των σιντριβανιών, το πλύσιμο και το πότισμα κατοικίδιων ζώων απαγορεύονται αυστηρά. Οι παραβάτες απειλούνται με υψηλά χρηματικά πρόστιμα. Με τα νέα περιοριστικά μέτρα επιδιώκεται η προστασία των σιντριβανιών όχι μόνο από όσους θέλουν να δροσιστούν, αλλά και από εκείνους που πετούν εκεί τα ποτήρια και τα μπουκάλια των νυχτερινών ποτών τους.

ΠΗΓΗ: Dw.de

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ