Ρίβερ – Μπόκα: Πρόταση να γίνει ο δεύτερος τελικός στην Ιταλία

Αναβολή το Σάββατο, αναβολή την Κυριακή και πλέον ο δεύτερος τελικός του Copa Libertadores βρίσκεται στον «αέρα», με την Μπόκα και την Ρίβερ να έχουν μείνει στο 2-2 από το πρώτο ματς στο «Μπομπονέρα» στις 10 Νοεμβρίου και να περιμένουν το πότε και πού θα διεξαχθεί η ρεβάνς, όπου θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο.

Να τονιστεί πως το περασμένο Σαββατοκύριακο δεν κατέστη δυνατό να γίνει το πολυδιαφημισμένο ματς, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που το σημάδεψαν το Σάββατο, αλλά και της αδυναμίας της τοπικής αστυνομίας να εγγυηθεί για την ασφαλή διεξαγωγή του την Κυριακή, με τις διαθέσιμες ημερομηνίες να μην είναι πλέον και πολλές από τη στιγμή που στις 12 Δεκεμβρίου θα πρέπει η νέα πρωταθλήτρια Λατινικής Αμερικής να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Την ώρα πάντως που άπαντες περιμένουν για την απόφαση, ο δήμος της Γένοβας αιφνιδίασε ευχάριστα άπαντες καθώς κατέθεσε επίσημη πρόταση στους ανθρώπους των δύο ομάδων για να φιλοξενήσει στο “Λουίτζι Φεράρις” της Γένοβας, την ιστορική έδρα των Γένοβα και Σαμπντόρια, το αργεντίνικο Superclasico!

Ιδού η επιστολή που έστειλε ο γενικός διευθυντής αθλητισμού στην πόλη της Γένοβας, Στέφανο Αντσαλόνε:

«Αξιότιμοι πρόεδροι.

Η πόλη μας, κοντά με τρόπο ιστορικό, πολιτισμικό και αθλητικό με το Μπουένος Άιρες, αισθάνεται βαθείς και αδιάσπαστους δεσμούς με τους δύο φημισμένους συλλόγους που ιδρύθηκαν από συμπατριώτες μας που μετανάστευσαν από την Ιταλία στην Αργεντινή στις αρχές του 20ου αιώνα και σήμερα είναι αδελφοποιημένοι με τις δύο ομάδες της πόλης μας, την Τζένοα και την Σαμπντόρια.

Τα επώδυνα γεγονότα που μας χτύπησαν πρόσφατα, έχουν ξυπνήσει μία βαθιά αίσθηση ενότητας και επανάκτησης των ριζών μας. Ως διευθύνων σύμβουλος του Δήμου της Γένοβας, σας ενημερώνω με χαρά ότι η πόλη μας θα αισθανθεί τιμή να φιλοξενήσει αυτό το σημαντικό και φημισμένο παιχνίδι που συνιστά το μεγάλο ντέρμπι της πρωτεύουσας της Αργεντινής.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας παραμένω διαθέσιμος για όλες τις ανάγκες σας», αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ