Reuters: Παραπέμπονται για διαφθορά ο γερουσιαστής Μενέντεζ και η σύζυγός του

Ο Αμερικανός, Δημοκρατικός, γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ,  και η σύζυγός του κατηγορούνται για αδικήματα δωροδοκίας όσον αφορά τη σχέση τους με τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία των ΗΠΑ,  στο Μανχάταν,  το ζευγάρι  κατηγορείται ότι δέχθηκε δωροδοκίες χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα να χρησιμοποιήσει την πολιτική ισχύ και την την επιρροή του Δημοκρατικού Γερουσιαστή  για να επιδιώξουν να προστατεύσουν και να πλουτίσουν τους επιχειρηματίες, αλλά  και να ωφελήσουν ταυτοχρόνως την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι δωροδοκίες περιλάμβαναν μετρητά, χρυσό, πληρωμές δόσεων για την υποθήκη μιας κατοικίας, αποζημίωση για μια θέση εργασίας με ελάχιστες απαιτήσεις, ένα πολυτελές όχημα και άλλα αντικείμενα αξίας.  Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του αντιμετωπίζουν από τρεις ποινικές κατηγορίες ο καθένας.

Ο Μενέντεζ, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου εκλέγεται,  για αποδοχή ιδιωτικών πτήσεων, προεκλογικών συνεισφορών και άλλων δωροδοκιών από ένα πλούσιο επιχειρηματία με αντάλλαγμα επίσημες χάρες. Ωστόσο η  δίκη του 2017 έληξε σε αδιέξοδο των ενόρκων, δηλαδή οι ένορκοι δεν κατάφεραν να βγάλουν ετυμηγορία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ